Zapékané houbové topinky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: vranova

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistěné, na kousky nakrájené houby podlijeme studenou vodou a necháme vydusit. Do hub přidáme sůl, kmín, pepř, najemno nakrájenou cibuli, sádlo. Necháme krátce prohřát. Do směsi přidáme rozšlehaná vejce. Necháme srazit do poloměka. Mezitím na tuku opečeme krajíčky chleba. Neměli by se opéct moc do tmava.
2
Vychladlé potřeme česnekem, dle chuti malým množstvím kečupu. Na vrch klademe připravenou smaženici z hub. Pokládáme na plech a jednotlivé topinky hustě sypeme strouhaným sýrem. Vložíme pod gril a krátce zapečeme, dokud se sýr neroztaví.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Kečup - jemný Kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Sýr Niva Vejce

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    19. 12. 2006 22:20

    Tak mě napadá: Kdysi dávno na Ukrajině nám naservírovali ty jejich neskutečně dobrý houbičky na smetaně servírovaný za tepla v keramickým hrníčku. Problém, jak uvařit totéž u nás je v tom, že ruská zakysaná smetana je jaksi hutnější než ta naše. Takže, pokud chcete docílit jídla podobného oné ukrajinské houbové božské maně, osmažte houby s cibulkou normálně na másle a pak přidejte smetanu a ještě lučinu, dobré je přidat trochu usekané nati.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    19. 12. 2006 13:11

    Výborný tip na večeři či na nějakou oslavu.

Abecední seznam: