Zapečený plněný fenykl

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlízy fenyklu omyjeme, rozpůlíme a povaříme asi 15 minut ve vývaru. Změklé fenykly vyjmeme z vývaru a necháme prochladnout. Potom vydlabeme vnitřky. Ty spolu se zelenými částmi fenyklu drobně pokrájíme. Oloupeme a na kostičky nakrájíme cibuli. Cuketu neloupeme, pouze ji omyjeme a také pokrájíme. Očistíme hlavičky žampionů a houby nastrouháme na hrubém struhadle. Vše společně dusíme zhruba 5 minut na másle. Troubu rozpálíme na 200 °C.
2
Spaříme a oloupeme rajčata. Rozpůlíme je, vydlabeme jadérka a dužninu a nakrájíme. Nastrouháme sýr. Obojí vmícháme do vydušené zeleniny a dochutíme. Směsí naplníme vydlabané fenykly a vyrovnáme je do zapékací mísy. Zapékáme asi 15 minut. Navíc můžeme přidat i rajčatovou omáčku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: