Zapečený a upečený ruský losos

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ivo.Slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky lososa očistíme, osolíme a položíme na pekáček. Na pánvi na trošce oleje zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku a papriku, vše rovněž podle chuti posolíme. Hmotou překryjeme plátky masa.
2
Další vrstvu tvoří rajčata nakrájená na kolečka. Jejich zářivou červeň překryjeme strouhaným sýrem, který je poslední vrstvou v naší sestavě. Vše dáme do předehřáté trouby a na 200 °C pečeme asi 15 minut - délka pečení záleží na síle plátků lososa. Pokud jsem použili podkovy, budeme péct spíše o něco déle.
3
Jedno doporučení na závěr - losos je sám o sobě dost tučný. Proto je třeba, co nejvíce šetřit olejem na smažení a tučností sýra. Třicetiprocentní sýr bohatě stačí. Jídlo i tak bude dost šťavnaté, ale nebude plavat v tuku.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Losos Paprika - žlutá Rajčata Sýr

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: