Zapečené mleté maso s květákem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky.
2
Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou strouhankou, dáme polovinu masa, na to rozprostřeme uvařený a na růžičky rozebraný květák a na to dáme druhou polovinou masa.
3
Pekáček přiklopíme - nebo dáme alobal a v troubě zapečeme. Po zapečení zalijeme smetanou s mlékem a rozšlehanými vajíčky, trochou solí a pepřem. Dopečeme, ke konci odkryjeme.
4
Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem.
5
Chutná teplé s bramborem i studené s chlebem.

Komentáře k receptu

  • Marti Vetcha
    Marti Vetcha |

    1. 2. 2008 02:58

    Tak jsme to dneska meli na veceri a myslim, ze jsem to nevarila naposledy. Jednoduche a dobre. Mozna bych to trochu prikorenila, aby to bylo trochu pikantnejsi. Omylem jsem tam dala zakysanou smetanu a chutnalo dobre. Meli jsme k tomu salat, ale myslim ze s kyselyma okurkama to nebude mit chybu.

  • Maruš
    Maruš |

    24. 9. 2007 12:15

    Misho,odhadem peču v troubě tak asi 40 minut.Mám plynovou,tak stupně nenapíšu,ale na střední teplotu,podle potřeby pak zmírním.

  • Misha
    Misha |

    22. 9. 2007 12:40

    Jak dlouho se to zapeka a jak pri jake teplote prosim?

  • Eva Ulmanová
    Eva Ulmanová |

    10. 7. 2006 08:39

    Tento recept dělám podobně: orestované maso smíchám se sójovým granulátem a pokrájeným květákem, vmíchám pouze žloutky, sníh z bílků na závěr.

Abecední seznam: