Zapečená kýta se sýrem a hranolkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová kýta
    • eidam sýr
    • smetana
    • hranolky
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem, na máslo rozložíme maso, zalijeme smetanou tak, aby maso bylo ponořené skoro celé, ale neplavalo, poklademe pláty eidamu ve dvou vrstvách a zasypeme hranolkami. Dáme do středu trouby na 180 C a pečeme cca 1 hod, když jsou hotové hranolky je to hotové celé.

Komentáře k receptu

  • Milan Bárta
    Milan Bárta |

    20. 3. 2010 14:02

    Nejprve jsem si myslel, že hranolky jsou trochu přepychem - proč nedat rovnou brambory - ale pak mi došlo, že slabnou podobných receptů je nerovnoměrné propečení brambor. U hranolků to jako u polotovaru nehrozí. Jinak je recept trochu bez fantazie - chce to cibulku, nivu, rajčata, cokoliv, co dá směsi šmak.