Von Trapp apple strudel

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 900
      g jablka oloupaná, nakrájené čtvrtky na plátky
    • 3
      lžíce rozinky
    • 3
      lžíce sušené třešně
    • 3
      lžíce sušené brusinky
    • 40
      g hnědý cukr krystalový
    • 2
      skořice 1-2 mletá
    • 1
      špetka hřebíček tlučený
    • citron z půlky citronu
    • 8
      plátek fillo těsto
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce strouhanka opražená
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastavíme troubu na 200 °C, rozehřejeme máslo, smícháme všechny ingredience (kromě másla a moučkového cukru smícháme).
2
Z balíčku těsta oddělíme 8 plátů, zbytek těsta přikryjeme vlhkou utěrkou.
3
4 pláty položíme postupně na plech na sebe, každý potřeme máslem. Podél dlouhého okraje těsta dáme polovinu nádivky, zavineme, špičky přitlačíme a zahneme dolů. Stejným způsobem uděláme druhý závin, potřeme máslem a pečeme 35-40 minut.
4
V polovině pečení obrátíme. Po vjmutí ještě teplé pocukrujeme.
5
Podáváme teplé s vanilkovým krémem nebo zmrzlinou. Dá se uchovat v mrazáku ve vhodném kontejneru až 1 měsíc, pak nechat rozmrazit a ohřát v mikrovlnce.
6
Já ještě za pečení připravím druhou nádivku (tvarohovou, piňa kolada, višňovou podloženou frangipane (druh mandlového pečiva), sýrovou, špenátovou, abych zpracovala všechno těsto.

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    1. 5. 2008 12:43

    Čo to znamená "v polovine pečení obrátime"? To ako že celú štrúdlu na plechu obrátime, ako keď trebárs otáčame mesona panvici? Moc tomu nerozumiem. Ta štrúdla sa rozpadne. Nie?

  • possum *
    possum * |

    17. 12. 2006 14:22

    fillo testo, pokud se neda sehnat, se da nahradit listkovym.

  • louis cechmanek
    louis cechmanek |

    16. 12. 2006 20:43

    fillo testo co to je. ja si chci udelat testo sam sem tady u afiky gde ho mam schanet dekuji za recept louis

  • Jana
    Jana |

    19. 6. 2006 21:28

    Zadejte si do vyhledávače fillo těsto

  • iva
    iva |

    19. 6. 2006 20:36

    Můžete mi říct, co je fillo těsto a kde se dá sehnat? Děkuji

  • Helena
    Helena |

    30. 11. 2005 14:39

    Pani Alie,Vase asociace byly spravne,Rada si ctu v historii kulinarstvi(bichle patri memu synovi) a tam stoji,ze strudl stvoril madarsky kuchar ve Vidni,inspirovan tureckou baklavou z fillo testa.Moderni kulinarstvi se k nemu vraci(s odlehcenymi nadivkami)protoze je tenke.Pokud ho dostanete v polotovarech,mate polovinu prace usetrenou.

  • Alia
    Alia |

    27. 11. 2005 09:03

    Ja furt nevedela co s tim fillo testem delat, teda az na mistni speciality. Strudl me napadl, ale nevedala jsem jak. Diky

Poslední navštívené:

Abecední seznam: