Vlašský salát II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: malena

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g salám junior jedna šiška
    • 400
      g nakládané okurky
    • 2
      lžíce dětská krupice
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      ks cibule velká
    • majonéza
    • 1
      plechovka hrách
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka a dětské krupičky uvaříme "krupicovou kaši", ale měla by mít téměř tuhou konzisteci. Necháme vychladnout.
2
Salám i okurky najemno nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme, vše smícháme.
3
Přidáme vychladlou krupicovou hmotu a dobře promícháme.
4
Dle chuti přidáme majonézu (já dávám pouze 2-3 lžíce).
5
Opatrně vmícháme hrášek, v případě potřeby dosolíme, dopepříme.
6
Díky "nastavené" majonéze není salát tak tučný a na chuti to není vůbec znát.

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    27. 4. 2008 23:59

    Tak jsem vlašák vyzkoušela na manželove narozky. Přidala jsem ještě brambory a cibuli. Musím souhlasit se Simčou, že nastavovaný vlašák je chuťově trochu jiný. Bála jsem se, že nebude chutnat. A on chutnal a moc!!! Byla to vlastně pánská jízda a pánové chtěli po mě přesný recept. Všichni se olizovali a vlašáku dávají velikánskou 1.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    6. 2. 2008 10:34

    Mám už doma letitý recept na vlašský salát, v něm je taky přidávaná kaše. Děláme doma řadu pomazánek, tato je jediná s kaší. Je to chuťově trochu jiné, možná o tom to je. Nám to chutná. Zkuste vyzkoušet. Zdravím, Ivana

  • Jitka Macháčková
    Jitka Macháčková |

    4. 2. 2008 23:11

    Já se přikláním k tomu jogurtu. Bílá Activia je pro ten účel skvělá, není tolik kyselá a když se dá půl na půl s majonézou, tak to není vůbec poznat. Už jsem dělala i v poměru 3:2 ve prospěch jogurtu a bylo to také dobré. Mně osobně nastavování majonéz, kečupů atd. různými "škroby" vadí, ale každý má jinou chuť.

  • Věra N.
    Věra N. |

    4. 2. 2008 20:22

    Eviku, prosím Vás, jaký dáváte poměr hladké mouky a mléka. Stejný jako u krupičky? Děkuji.

  • eviku
    eviku |

    4. 2. 2008 19:01

    Marsí, kupovaný vlašák obsahuje něco podobného, není v něm jenom čistá majonéza, natož jogurt. Já dělám vlašák s "kašičkou" z hladké mouky, ne krupičky. Je to opravdu dobré, nepoznáte nic nepatřičného.

  • Marsí
    Marsí |

    4. 2. 2008 13:41

    No tak proti gustu....ale nevím, nastavovat vlašák krupičkou..:-)) já bych tam vrazila spíš jogurt...co vy na to?