Víno na srdce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l červené víno nebo Bílé přírodní víno
    • 10
      ks petrželová nať stonky i s listy
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2
    • 300
      g med pravý včelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do litru vína (červeného nebo bílého) dáme 10 stonků petržele i s listy, přidáme jednu, nanejvýš dvě lžíce vinného octa. Tuto směs vaříme asi 10 minut na mírném ohni a dáváme pozor, aby nám nevypěnila ven z hrnce.
2
Potom přidáme 300 g pravého včelího medu a vaříme dalších pět minut. Připravíme si sklenici vypláchnutou trochou tvrdého čistého alkoholu a nalejeme do ní horké víno, které přefiltrujeme od stonků. Přesto se na dně může usadit kal, který není nijak škodlivý a později jej můžete vypít také.
3
Toto víno užívají pacienti s úspěchem při jakémkoliv druhu srdečních slabostí, také při angině pectoris. Pomáhá i jedna jediná lžíce denně, lepší jsou ovšem 2-3 lžíce denně užívané v různou dobu.
Zařazení: Nápoje Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    13. 9. 2014 11:55

    https://www.caro.cz