• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Vepřový plátek po Novohradsku
    Napište svůj komentář k receptu

    Vepřový plátek po Novohradsku

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vepřový plátek po Novohradsku
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 700
        g vepřová plec (pro 4 osoby)
      • 1
        ks cibule
      • zeleninové lečo
      • 300
        g žampiony množství dle chuti
      • hladká mouka
      • smetana
      • sůl
      • pepř mletý
      • paprika - sladká

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na plátky (lze použít i kuřecí, krůtí či jiný druh vepřového), naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vyššího pekáčku a opečeme (pod tučnější masa není třeba dávat olej, samo pustí šťávu).
    2
    Když je maso z obou stran opečené, vyjmeme jej a na tuku zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme papriku a necháme za stálého míchání rozpustit, poté vrátíme maso, přidáme lečo a dle potřeby podlijeme, pekáček přiklopíme a dáme do trouby a pečeme.
    3
    Občas je potřeba na maso kouknout, promíchat a případně podlít. Když je maso téměř hotové, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dáme opět do trouby. Já peču zvolna na cca 200 °C a trvá to zhruba 60-90 minut, záleží na typu masa.
    4
    Když je maso měkké, pekáček vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, kterou předem rozmícháme ve studené vodě. Omáčka by měla bát hustší. Řádně provaříme (10-15 minut, za stálého míchání) a nakonec přidáme smetanu a vrátíme zpět maso.
    5
    Podáváme nejlépe s rýží, ale lze užít i brambor, knedlík, těstoviny.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřový plátek s listovým špenátem

    Vepřový plátek s listovým špenátem

    Přírodní plátek s fazolkami

    Přírodní plátek s fazolkami

    Přírodní plátek s křenovou omáčkou

    Přírodní plátek s křenovou omáčkou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Roman Raba | 21. 10. 2014 13:08

      Dělal jsem bez žampiónů a i tak to bylo výborné.

    • Bucharová Jaroslava
      Bucharová Jaroslava | 5. 6. 2006 11:26

      Využila jsem všech rad a doporučení, za něž ještě jednou děkuji, jídlo jsem uvařila a bylo to opravdu moc dobré. Mohu jen doporučit!

    • Jitka
      Jitka | 2. 6. 2006 12:03

      Omáčka musí být hustší až krémovitá, to samotná smetana nezvládne. Takže doporučuji rozmíchat v té vodě.Co se týče leča - sterilované je i s kořením, to mražené je čistě jen zelenina a tak pak chybí v chuti omáčky to koření. Takže doporučuji dělat, jak je uvedeno.

    • Jaroslava Bucharová
      Jaroslava Bucharová | 31. 5. 2006 13:40

      Moc děkuji všem za odpovědi, už se na vaření podle tohoto receptu těším.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 30. 5. 2006 14:21

      Lečo s klobásou bývá v plechovce, lečo zeleninové ve sklenici. Hledejte ho mezi sterilovanou zeleninou.

    • luckymili
      luckymili | 30. 5. 2006 13:13

      Jaroslavo, nejsem autorka receptu, ale pomůžu s odpovězením 1, mouku v mléce používáme spíše na zahuštění polévek, do " šťávy" raději použijeme mouku s trochou vody /vývaru/ a pak teprve zředíme mlékem, smetanou. Pokud máme vysmahnutou šťávu, zasypeme nejdříve trochou mouky, orestujeme a pak teprve vývarem a nakonec mlékem. 2, vím, že lečo bez klobásky existuje /jednou si stěžovala maminka, že ho koupila/, ale použijete-li mražené, určitě se nic nepokazí.

    • Martina Šimíková
      Martina Šimíková | 30. 5. 2006 12:50

      Pokud bych do receptu dávala sladkou smetanu,tak bych mouku vynechala.Smetana to zahustí.

    • Jaroslava Bucharová
      Jaroslava Bucharová | 30. 5. 2006 10:46

      Měla bych, prosím, dva dotazy. Za prvé: proč nerozmíchat mouku rovnou ve smetaně, ale ve vodě, a pak teprve smetanu dodat (kolik?) a za druhé: sterilované lečo se prodává pouze s klobáskou (tak dát na maso i tu klobásku?), nebo existuje i bez klobásky? Děkuji předem za odpověď.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl Vepřová plec Žampiony Zeleninové lečo
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vynikající zapečené vepřové kotlety

    Vynikající zapečené vepřové kotlety

    Plněný cop

    Plněný cop

    Bůčkové závitky se zelím

    Bůčkové závitky se zelím

    Ořechový chléb II.

    Ořechový chléb II.

    Tvarohová bábovka s kakaem

    Tvarohová bábovka s kakaem

    Plněná cuketa II

    Plněná cuketa II

    Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

    Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

    Špenátovka

    Špenátovka

    "POLÁRKA"  vanilkové řezy

    "POLÁRKA" vanilkové řezy

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    21
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    21
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    19
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz 6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    • Recepty.cz
    • Vepřový plátek po Novohradsku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí