• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Vepřový plátek po Novohradsku
    Napište svůj komentář k receptu

    Vepřový plátek po Novohradsku

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vepřový plátek po Novohradsku
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 700
        g vepřová plec (pro 4 osoby)
      • 1
        ks cibule
      • zeleninové lečo
      • 300
        g žampiony množství dle chuti
      • hladká mouka
      • smetana
      • sůl
      • pepř mletý
      • paprika - sladká

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na plátky (lze použít i kuřecí, krůtí či jiný druh vepřového), naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vyššího pekáčku a opečeme (pod tučnější masa není třeba dávat olej, samo pustí šťávu).
    2
    Když je maso z obou stran opečené, vyjmeme jej a na tuku zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme papriku a necháme za stálého míchání rozpustit, poté vrátíme maso, přidáme lečo a dle potřeby podlijeme, pekáček přiklopíme a dáme do trouby a pečeme.
    3
    Občas je potřeba na maso kouknout, promíchat a případně podlít. Když je maso téměř hotové, přidáme na plátky nakrájené žampiony a dáme opět do trouby. Já peču zvolna na cca 200 °C a trvá to zhruba 60-90 minut, záleží na typu masa.
    4
    Když je maso měkké, pekáček vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, kterou předem rozmícháme ve studené vodě. Omáčka by měla bát hustší. Řádně provaříme (10-15 minut, za stálého míchání) a nakonec přidáme smetanu a vrátíme zpět maso.
    5
    Podáváme nejlépe s rýží, ale lze užít i brambor, knedlík, těstoviny.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřový plátek s listovým špenátem

    Vepřový plátek s listovým špenátem

    Přírodní plátek s fazolkami

    Přírodní plátek s fazolkami

    Přírodní plátek s křenovou omáčkou

    Přírodní plátek s křenovou omáčkou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Roman Raba | 21. 10. 2014 13:08

      Dělal jsem bez žampiónů a i tak to bylo výborné.

    • Bucharová Jaroslava
      Bucharová Jaroslava | 5. 6. 2006 11:26

      Využila jsem všech rad a doporučení, za něž ještě jednou děkuji, jídlo jsem uvařila a bylo to opravdu moc dobré. Mohu jen doporučit!

    • Jitka
      Jitka | 2. 6. 2006 12:03

      Omáčka musí být hustší až krémovitá, to samotná smetana nezvládne. Takže doporučuji rozmíchat v té vodě.Co se týče leča - sterilované je i s kořením, to mražené je čistě jen zelenina a tak pak chybí v chuti omáčky to koření. Takže doporučuji dělat, jak je uvedeno.

    • Jaroslava Bucharová
      Jaroslava Bucharová | 31. 5. 2006 13:40

      Moc děkuji všem za odpovědi, už se na vaření podle tohoto receptu těším.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 30. 5. 2006 14:21

      Lečo s klobásou bývá v plechovce, lečo zeleninové ve sklenici. Hledejte ho mezi sterilovanou zeleninou.

    • luckymili
      luckymili | 30. 5. 2006 13:13

      Jaroslavo, nejsem autorka receptu, ale pomůžu s odpovězením 1, mouku v mléce používáme spíše na zahuštění polévek, do " šťávy" raději použijeme mouku s trochou vody /vývaru/ a pak teprve zředíme mlékem, smetanou. Pokud máme vysmahnutou šťávu, zasypeme nejdříve trochou mouky, orestujeme a pak teprve vývarem a nakonec mlékem. 2, vím, že lečo bez klobásky existuje /jednou si stěžovala maminka, že ho koupila/, ale použijete-li mražené, určitě se nic nepokazí.

    • Martina Šimíková
      Martina Šimíková | 30. 5. 2006 12:50

      Pokud bych do receptu dávala sladkou smetanu,tak bych mouku vynechala.Smetana to zahustí.

    • Jaroslava Bucharová
      Jaroslava Bucharová | 30. 5. 2006 10:46

      Měla bych, prosím, dva dotazy. Za prvé: proč nerozmíchat mouku rovnou ve smetaně, ale ve vodě, a pak teprve smetanu dodat (kolik?) a za druhé: sterilované lečo se prodává pouze s klobáskou (tak dát na maso i tu klobásku?), nebo existuje i bez klobásky? Děkuji předem za odpověď.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl Vepřová plec Žampiony Zeleninové lečo
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Smažená zmrzlina

    Smažená zmrzlina

    Cmunda na pekáči

    Cmunda na pekáči

    Piškotová roláda s nutellou

    Piškotová roláda s nutellou

    Fazolová polévka mňam

    Fazolová polévka mňam

    Klasická hrachová kaše

    Klasická hrachová kaše

    Dušené jehněčí Irish Stew

    Dušené jehněčí Irish Stew

    Jogurtový tropik dort - nepečený

    Jogurtový tropik dort - nepečený

    Česneková surimi (krabí) pomazánka

    Česneková surimi (krabí) pomazánka

    Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

    Barevný fazolový salát (lečo) -…

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    37
    Hraběnčiny řezy
    Hraběnčiny řezy
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Míša řezy
    Míša řezy
    23
    Pařížské rohlíčky IV.
    Pařížské rohlíčky IV.

    Zajímavé články

    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na košíčky z královské cukrárny!
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na…
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    AHA.cz Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    AHA.cz Deník Aha! 21.4.2021

    Deník Aha! 21.4.2021

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Ženy.cz Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Maminka.cz Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Reflex.cz Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    E15.cz Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Abecedazahrady Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    • Recepty.cz
    • Vepřový plátek po Novohradsku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí