Vepřové plátky švej-ču-žou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: dopefr

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřová kýta na libové plátky, raději z šálu nežli z ořechu
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 4
      špetka sůl
    • 2
      špetka moučkový cukr
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      špetka solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      špetka kari
    • 4
      stroužek česnek rozmačkaný
    • tuk na smažení olej, sádlo nebo ztužený tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme po obou stranách na cca 0,5 cm tlusté plátky a vložíme je do umíchané marinády ze všech ingrediencí. Necháme v ledničce odležet alespoň 12 hodin a smažíme stejně jako obalované řízky, tedy středně rychle 3-4 minuty po každé straně. Ihned podáváme - je to minutka.
2
Příloha: nejlépe s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem. Možno i s hranolky nebo vařenými brambory. Dobrou chuť.
3
Poznámka: Vepřovou kýtu můžete nahradit také libovou vepřovou plecí, kotletou, kuřecím či krůtím prsem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.