• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Věnečky se žloutkovým krémem
    Napište svůj komentář k receptu

    Věnečky se žloutkovým krémem

    autor: Hana Rožníčková
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Věnečky se žloutkovým krémem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto:
      • 2,50
        dl voda
      • 150
        g hrubá mouka
      • 100
        g máslo
      • sůl
    • Krém:
      • 220
        g máslo
      • 120
        g cukr krupice
      • 2
        ks žloutek
      • 2
        lžíce mléko
    • Poleva:
      • 120
        g moučkový cukr
      • 2
        lžíce voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Těsto: do hrnce nalejeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme, přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně přisypeme všechnu mouku, mícháme na mírném ohni - odpalujeme. Když se z hmoty vytvoří hladká hustá hrouda, odstavíme z ohně a těsto necháme vychladnout, při průběžném míchání. Do vychladlého těsta POSTUPNĚ zašleháme 4 vejce. Těsto musí být hladké a lesklé. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na plech vyloženým papírem na pečení nastříkáme věnečky, banánky, prostě různé tvary. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 až 220 °C a těsto necháme zprudka zapéct. Pak zmírníme teplotu na 180 °C a dopečeme. Během pečení NEOTVÍRAT troubu. Upečené např. věnečky ještě teplé rozkrojíme a naplníme.
    2
    Krém: žloutky s cukrem utřeme v kastrůlku do pěny, přidáme mléko a směs na mírném ohni prohřejeme (nevaříme). Přelijeme ji do misky a necháme vychladnout. V jiné misce utřeme máslo a žloutkovou směs do něj vešleháme.
    3
    Ledová poleva: cukr s vodou třeme dřevěnou vařečkou tak dlouho, dokud poleva nezhoustne a nezbělí. Je-li řídká, přidáme trochu moučkového cukru.
    4
    Zdroj: časopis Vlasta.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vánoční pohár se žloutkovým krémem

    Vánoční pohár se žloutkovým krémem

    Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

    Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

    Věnečky s mátovým krémem

    Věnečky s mátovým krémem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Martina
      Martina | 26. 2. 2016 13:09

      :-) Děkuji za vynikající recept,dneska jsem vyzkoušela a už je skoro všechno pryč :-)

    • Martina
      Martina | 26. 2. 2016 13:07

      :-) Děkuji za vynikající recept,dneska jsem vyzkoušela a už je skoro všechno pryč :-)

    • Andrea
      Andrea | 27. 11. 2010 10:18

      Děkuji za recept je fakt dobrý. Já koupila v obchodu polotovar a nepovedli se tak jsem skusila váš recept a nádhera. :-)

    • Berča
      Berča | 13. 2. 2008 16:14

      Také jsem párkrát zkoušela věnečky - ne podle tohoto receptu. Když jsem do vychladnutého těsta zašlehávala vejce, těsto tuhlo. Čím déle jsem zašlehávala, tím bylo těsto tužší a tužší. Nakonec nešlo ani vytlačovat ze zdobícího sáčku na plech - moc jsem se nadřela. Chci se tedy zeptat, zda takovéto tuhnutí je normální. Myslela jsem, že těsto bude krásně vláčné. Nemám zkušenosti, tak nevím. Děkuji

    • zdenka
      zdenka | 13. 2. 2008 14:41

      Jirko,já Vás moc obdivuji,jste šikula.Chci se zeptat jak dlouho tak hnětete kynuté těsto v el. hnětači,ráda bych to zkusila.Děkuju

    • Olga
      Olga | 8. 2. 2008 19:59

      Mne sa tiež párkrát tieto venčeky nepodarili, ale odkedy som našla v obchode polotovar "Odpalované venčeky", tak iné nerobím.Postupujem podla receptu a vždy sa mi podaria.Sú výborné. Keď robím venček, tak prejdem dvakrát po obvode, aby mal z čoho narásť, potom sú všetky pekne vysoké. U nás majú vždy velký úspech.

    • Jirka Vařečka
      Jirka Vařečka | 8. 2. 2008 07:06

      Markéto , to že nenakyne jakékoliv těsto může být způsobeno nedostatečným promícháním těsta ( jakéhokoliv ) i kynutého já hnětu ručním ej. šlehačem , takové ty ohuté dráty do spirály dokud ( se nekoůří ) :-) ze šlehače , hlavně to nevzdávejte co já sem se navyházel těsta a surovin než sem to vychytal .... :-)

    • Zdenka Korábová
      Zdenka Korábová | 9. 5. 2007 09:28

      Markétko, chyba nemusí být ve vašich rukách, ale v mouce, je poměrně důležitá kvality. Kupte si kvalitní mouku, třeba z Předměřických mlýnů rozhodně ne za cca 5,- z diskontů, ta je naprosto lepkuprostá a také - postup - odpalujeme- je poměrně náročný, dost energie a rutiny, těsto se musí důkladně propařit, nesmí se lepit na stěny hrnce. a pak trouba, správná teplota je velmi důležitá Ráda vařím a peču,ale do odpalovaných těst se pouším jen vyjímečně PŘEJI HODNĚ ZDARU

    • Markéta
      Markéta | 8. 5. 2007 16:17

      Já jsem už z toho bez energie. Tento měsíc zkouším věnečky už po čtvrté, ale stále nic. Pořád je z toho jedno. Takový nahnědlý placičky, uvnitř ještě syrový. Těsto se mi nějak lepí a s pytlíkem to taky nějak nejde. Jestli to nebude těma rukama. Zkusím to zítra ještě jednou a když to nevyjde, tak je svému miláčkovi budu muset koupit.

    • Marketa
      Marketa | 14. 4. 2007 02:18

      Proc se musi poleva trit drevenou vareckou? Muzu to uslehat ve slehaci?

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 27. 1. 2007 17:22

      Tak jsem věnečky dnes vyzkoušela. Těsto je moc dobré. Nejdříve jsem použila jednorázový pytlík, ale ten se neosvědčil, takže přišel na řadu plátěný. Musí se dost vytlačovat, aby věnečky dostaly správnou výšku. Krému je dle mého názoru málo, máme rádi víc naplně, a do té jsem přidala asi 2 lžíce sypkého pudinku a byla skvělá. Takže určitě budu opakovat a vyzkouším i se slanou náplní.

    • barča
      barča | 26. 1. 2007 23:03

      Tak všem děkuji. Zkusín a uvidím

    • Lída
      Lída | 26. 1. 2007 21:50

      Teď jsem věnečky dopekla a jsou výborné.Peču je vždy tak , jak popisuje Jaruška. Mám vyzkoušené raději menší tvary a chce to fakt ten trénink.Držím palce Barušcem at se podaří.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 26. 1. 2007 19:02

      Barčo, odpalovanému těstu musíte dát dostatek času. I když na první pohled vypadá, že je upečeno, chce to opravdu těch 10 minut prudkého a dalších 10 - 15 minut( podle velikosti ) mírného pečení. Já bych snížila teplotu až na 150°C, aby se peklo volněji.

    • barča
      barča | 26. 1. 2007 16:18

      Já vím, že popsala, ale přesto že je vše jasné a myslím, že dělám vše jak všichni doporučujete, tak se mi občas nepovedou, prostě jsou jsou "chcíplí", nevyběhnou. A když vyběhnou a vyndám je, tak zase mrchy spadnopu zpět. Třeba se to časem naučím . Díky všem

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 26. 1. 2007 14:02

      Barčo, ale Hanka v receptu to popsala dobře, co chcete vědět víc?

    • inka machackova
      inka machackova | 26. 1. 2007 13:27

      Jé to jsem byla já ten anonym,asi jsem se zapoměla přihlásit.Věnečky se mi povedou vždy,do trouby dávám až je nahřátá nechám 20 minut a vytahuji.Jen musím dodat,že dělám věnečky malé,průměr asi 5cm.

    • barča
      barča | 26. 1. 2007 13:18

      Anonyme, a povedou se Vám vždy ? Zkuste trochu postup pečení popsat.

    • Anonym
      Anonym | 26. 1. 2007 13:11

      Já mám recept na věnečky s olejem a peču 20minut na160 v horkovzdušné troubě.

    • barča
      barča | 26. 1. 2007 11:18

      Taky se mi jednou povedou a dvákrát ne. Nenafouknou se, ale nemáme psa, takže problém. Hlavně jsem zjistila, že troubu neotvírat jak píše Hanka, přidávám hrnek s vodou do trouby. Pozor na uvedený krém, je ze syrových vajec, někomu třeba vadí.Máte-li někdo tip na dobré upečení, dejte prosím vědět.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 25. 1. 2007 16:13

      Zdeňko, ten recept byl ve včerejší Vlastě, takže ho nemám vyzkoušený. Jestli čas dovolí, chci zkusit o víkendu upéct.Také mě zaujal ten krém, je jiný, než jsou ty ostatní.

    • Anna
      Anna | 25. 1. 2007 14:40

      Viděla jsem to v nějakém časopise, i názorným postupem na dělání odpalovaného těsto. Jen dvakrát se mi povedlo na jedničku, ostatní pokusy zbaštil náš pes. Chce to trénink, ale jinak řezy a věnečky z tohoto těsta jsou skvělé.

    • Zdeňka
      Zdeňka | 25. 1. 2007 14:35

      Paní Hano,zkoušela jste už tento krém?Já dělám vždycky do věnečků nebo větrníčků krém s pudinkem,tak by mě zajímalo,jak chutná tento.Díky.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Zákusky Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Voda Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Couračka

    Couračka

    Jogurtový chléb

    Jogurtový chléb

    Vepřová panenka se žampiony-minutka

    Vepřová panenka se žampiony-minutka

    Veganský perník

    Veganský perník

    Melounový salát

    Melounový salát

    Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

    Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

    Tvarohový řez

    Tvarohový řez

    Bublanina z remosky

    Bublanina z remosky

    Kachní prsa a bramborové suflé

    Kachní prsa a bramborové suflé

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    29
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Piškotová roláda univerzální
    Piškotová roláda…
    28
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    27
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený podle Romana Vaňka
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    AHA.cz Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    AHA.cz Deník Aha! 10.4.2021

    Deník Aha! 10.4.2021

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Ženy.cz Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    • Recepty.cz
    • Věnečky se žloutkovým krémem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí