Vegetariánská svíčková

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení sojové maso
    • 300
      g kořenová zelenina (Mrkev, celer, petržel) nebo 1 belení mražené směsi na svíčkovou
    • 1
      ks cibule
    • pepř celý
    • bobkový list
    • nové koření
    • 1
      ks kostka Zeleninová (masox)
    • zakysaná smetana
    • olej
    • hladká mouka
    • cukr
    • citronová šťáva Nebo ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, sojové plátky, koření dle chuti a zeleninovou kostku, podlijeme dostatečným množstvím vody a dusíme. Hotové plátky vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou a dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.
2
Servírujeme jako obvyklou svíčkovou.

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    1. 9. 2007 15:00

    To potom jo. Doporučuji zeleninkový bujonek Würzl - je bio a bez glutamanu.

  • Gábina H
    Gábina H |

    23. 8. 2007 15:41

    Petro, ten "masox" je zeleninový

  • Petra
    Petra |

    23. 8. 2007 14:20

    Já tedy koukám! Ve vegetariánské svíčkové masox?

  • Jana
    Jana |

    11. 4. 2006 18:51

    Víte,taky jsem svého času vařívala sojové maso,teď už by mi ho nikdo nejedl,ale svíčková nám z něj vůbec nechutnala.Nejspíš je to tím,že člověk už má vštípenou tu chuť,a teď najednou je to úplně jiné.Ale sojové maso já osobně můžu se spoustou zeleniny,klidně mražené,spolu podušené,něco na způsob číny,nebo v gulášové omáčce s přídavkem masa tak půl na půl,anebo smažené v trojobalu,zapékané s rozšlehanými vejci s mlékem a strouhaným sýrem.Ale jak říkám,ta svíčková mi k sojovému masu nesedí.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    10. 4. 2006 12:53

    Můj muž čas od času vyžaduje sójové maso ( aby vyvážil ty salámy, kterými se cpe běžně:-))). Tohle bude vítaná změna, díky:-)