Vánoční vrkoč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 2
      dl mléko
    • 120
      g tuk
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g droždí
    • 120
      g cukr
    • sůl
  • Náplň:
    • 0,5
      kg jablka
    • 120
      g rozinky
    • 120
      g cukr
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout (klasickým způsobem). Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a s cukrem, rozinkami a skořicí dusíme, dokud se nevydusí šťáva. Těsto vyválíme na obdélník asi 1 cm silný a do středu vložíme náplň (do tvaru válce). Těsto na obou okrajích nakrájíme až k náplni šikmými asi 4 cm širokými zářezy. Z pruhů spleteme nad náplní vrkoč. Necháme trochu nakynout a upečeme v troubě. Můžeme polít cukrovou polevou nebo jen pocukrujeme práškovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Píííí
    Píííí |

    11. 12. 2012 12:18

    ča <:-)

  • Píííí
    Píííí |

    11. 12. 2012 12:18

    ča <:-)