Vánočka bez vajec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky vmícháme trochu soli, rozemneme v ní máslo, přidáme cukr a kůru z citrónu, kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru, vypracujeme tuhé lesklé těsto. Na teplém místě je necháme dobře vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, přidáme do něj vyprané a osušené rozinky a spařené, oloupané a nasekané mandle, opětovně dobře vypracujeme, rozdělíme na 9 dílů, ze 4 dílu upleteme spodní pramen. Vložíme jej na dobře vymaštěný plech a upleteme další díl ze 3 pramenů. Nakonec poslední 2 prameny stočíme do spirály, položíme navrch, všechny konce po obou stranách dobře přimáčkneme, aby se vánočka nerozpletla, pomažeme rozšlehaným vejcem a necháme na teplém místě ještě půl hodiny kynout. Poté ji vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pomalu asi 45 minut. Pokud by se nám svrchu začínala připalovat přikryjeme ji alobalem. Upečenou vánočku ještě teplou pocukrujeme a necháme vychladnout.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Mandle Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: