Uzené maso na česneku

moje hodnocení:

4,1

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme, nejprve dusíme, později v troubě pečeme doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.
2
Pečeni podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo s chlupatými knedlíky a dušeným zelím. Možná si řeknete. Uzené a česnek - to snad ne! Ale ano, jen to zkuste a určitě si pochutnáte.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    18. 11. 2016 22:27

    Jen mi chybí udaj jak dlouho cca dusit a jak dlouho péct a nam kolik stupnu ?! :-\ Tak se to zítra povede !

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    18. 11. 2016 22:22

    Hmmmm , tak dobře . Beru vás za slovo a jdu zítra na to !!!

  • HC4LIVE
    HC4LIVE |

    2. 6. 2011 11:18

    recept je jednoduchy a moc dobry zaslouzi si nejlepsi hodnoceni ;-)

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    11. 8. 2010 19:41

    Tento recept jejednoduchý, proto dávám 1*. Opravdu výborný.

  • Ivana Patůčková
    Ivana Patůčková |

    4. 7. 2010 21:37

    Opravdu dobrý.

  • Lucie Mlýnková
    Lucie Mlýnková |

    13. 9. 2009 14:23

    Připravovala jsem tento recept na nedělní oběd, na který byli i sezváni moji rodiče, měla jsem z toho trochu strach, protože tatínek uzené miluje a tenhle způsob neznal, každopádně se olizovali až za ušima, za kterýma se jim dělaly obrovské boule :-D Moc děkuju autorce, je to skutečně VÝBORNÉ a jednoduché k přípravě :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    5. 7. 2007 20:02

    Bylo to prostě za 1,s chlupatými knedlemi se zelím.

  • Tereza
    Tereza |

    10. 6. 2007 17:30

    Děvčata, až dnes jsem recept vyzkoušela a manžel mě nosí na rukách. A stačilo tak málo. Upéct UZENÉ na česneku a k tomu špenát a bramborový knedlik. Je to skutečná dobrota.Jak píše pán Honza - láska prochází žaludkem. Jenom se trefit do chuťových buněk mužů. Někdy zdravá výživa musí jít stranou. Děkuji za recept a inspiraci, jak potěšit manžela.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 5. 2007 09:28

    To vyzkoušejte.Já léta peču uzené koleno s česnekem, jinak to nejde! Výborné

  • Tereza
    Tereza |

    30. 5. 2007 21:55

    Uzené maso má maminka jenom vařila. Nevěděla jsem, že ho mohu i péct v troubě. To musí být doopravdy vynikající. Můj manžel miluje uzené maso. Zítra vyzkouším a dám vědět.

  • Honza Stehlík
    Honza Stehlík |

    30. 5. 2007 21:14

    Dávám velkou pochvalu autorce za vynikající recept a mé manželce za výborný oběd, který se povedl na jedničku s hvězdičkou.Milé dámy - láska doopravdy prochází žaludkem. Pečené uzené maso na česneku, k tomu dušené zelíčko a chlupaté knedlíky nemají chybu. Je to paráda - harmónie v puse. Doporučuji všem kuchařinkám recept vyzkoušet.Vaše drahé polovičky vás budou nosit na rukou. Dávám velikánskou 1.

  • Gábina H
    Gábina H |

    28. 5. 2007 11:03

    Naše maminka dělá vždycky k uzenému bramborovou kaši s česnekem. Je to moc dobré