Tvarohový makovec

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 30 minut v horkovzdušné troubě.
2
Délku pečení si musí každý přizpůsobit druhu trouby. Makovec se může polít polevou citrónovou, rumovou nebo čokoládovou.

Komentáře k receptu

  • Laška
    Laška |

    19. 11. 2016 18:41

    Dnes jsem vyzkoušela tento recept i když s malou obměnou, dala jsem třtinový cukr a špaldovou mouku a trochu mléka, chutná výtečně :-)

  • Miška*
    Miška* |

    24. 11. 2013 16:11

    Tento makovec děláme doma pravidělně, ale přidávám ještě deci mléka a vlhký je krásně..u nás je to moučník č. 1 :)

  • Elfian
    Elfian |

    24. 11. 2013 13:12

    Jo a horkovzdušnou troubu nemám, mám plyňáka a bylo to tam cca 40min až hodinu. Spíš odhadem :)

  • Elfian
    Elfian |

    24. 11. 2013 13:11

    Udělal jsem v pátek s menšími úpravami. Nedal jsem kypřící prášek. Oleje bylo jen 1,5dcl (došel) - přidal jsem 50g hery přihodil malou zavařeninu rybízu a angreštu včetně štávy Výsledek byl skvělý :-P

  • Dana143
    Dana143 |

    28. 8. 2012 18:39

    Dobrym

  • Jurda64
    Jurda64 |

    28. 8. 2012 18:39

    Dobry

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    14. 5. 2007 13:40

    Makovec jsem pekla včera večer, potřela jsem ho marmeládou a polila citrónovou polevou. Je velmi dobrý, jen jak psala paní Jana, myslela jsem si taky, že bude vlhčí. Přinesla jsem ochutnat do práce, moc chutnal a byla chvála. Ivana

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    13. 5. 2007 20:53

    Tak jsem makovec upekla a je dobrý. Jen jsem ho čekala trochu mokřejší díky tvarohu. Možná jsem si to ale zavinila sama, ubrala jsem trochu oleje (na 150 ml). Použila jsem tučný tvaroh, tak jsem myslela, že to bude stačit. Jo a cukru tradičně méně (200 g) a stačí. Ale jak už jsem řekla, je dobrý.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 5. 2007 10:37

    Těším se, až vyzkouším tento zajímavý recept, už jej mám v oblíbených. Díky.