• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Tuniské (arabské) briky
    Napište svůj komentář k receptu

    Tuniské (arabské) briky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Tuniské (arabské) briky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        ks rýžový papír
      • 1
        plechovka tuňák - ve vlastní šťávě 1/2-1
      • 1
        ks brambory Velká vařená ve slupce
      • 2
        ks vejce 1-2
      • 2
        ks měkký sýr Trojúhelníčky
      • 1
        hrst petržel
      • citron
      • harisa
      • rostlinný olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Bramboru oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme vajíčka, tuňáka, sýr, najemno nasekanou petržel (opravdu tak hrst, klidně vrchovatou, vůbec se toho nebojte) a promícháme. Můžeme lehce osolit. Rýžový papír navlhčíme a počkáme, až bude "měkký" a bude se dát přeložit. Pozor s vodou, aby se papír neprotrhával!!!
    2
    Doprostřed dáme cca 2 lžíce náplně, přeložíme napůl a opatrně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Polévkovou lžící brik poléváme olejem i z druhé strany, aby se nevytvořila moc velká bublina. Smažíme po obou stranách tak 3 minutky.
    3
    Podáváme na talíři s harrisou nebo jinou pálivou omáčkou (nemusí být) a s půlkou citronu, aby si každý mohl svůj brik "okyselit" dle chuti.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Arabské kuře

    Arabské kuře

    Arabské lodičky pide s různými náplněmi

    Arabské lodičky pide s různými…

    Arabská rýže

    Arabská rýže

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nina
      Nina | 23. 1. 2013 16:38

      užasný recept - Brik také již delší dobu dělám, jen je škoda že se tady u nás nedají sehnat pravé placky na brik. Doboručuji vyzkoušet s krevetami :-)

    • Michaela Ferjani
      Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 17:33

      Tak to Vám neporadím, na sladko jsem o tom neslyšela. Je pravda, že rýžový papír je jen náhražkou klasického arabského briku a originál, tedy rýžový papír, je spíše záležitostí Asie, a tam je spousta variací a možností úpravy. Mrkněte pro inspiraci do asijských kuchařek, třeba tam něco zajímavého najdete, ale recept s tím banánem nasladko vůbec nezní špatně! Jestli to vyzkoušíte, dejte vědět, jak to dopadlo... Možná směs banánu, zázvoru a medu by nemusela být špatná... No, však uvidíte :-)

    • niobe nightingale
      niobe nightingale | 31. 12. 2008 12:45

      to jsem si myslela, že bych to mleté maso dělala na cibulce, přidám koření a možná i nějakou zeleninu - no, už se těším na další variace .) co myslíte, šlo by udělat s tím rýžovým papírem nějakou i sladkou obměnu - třeba dát dovnitř banán (rozmačkanej v mléce nebo nějaké jiné ovoce, "žahour")? nemám ponětí, jak by to mohlo chutnat

    • Michaela Ferjani
      Michaela Ferjani | 31. 12. 2008 08:38

      Tak to jsem ráda, že Vám chutnalo :-) Briky se dělávají i s tím mletým masem (jestli můžu poradit, tak do náplně zamíchat i dozlatova osmaženou cibulku), dobré jsou i s malými krevetkami, no zkrátka fantazii se meze nekladou. :-)

    • niobe nightingale
      niobe nightingale | 30. 12. 2008 18:15

      tak jsem s nimi sklidila velký úspěch, děkuju moc i za radu - hodila se ;-) příště vyzkouším s mletým masem

    • Michaela Ferjani
      Michaela Ferjani | 30. 12. 2008 14:32

      niobe poradím Vám s tím papírem, taky jsem s ním ze začátku zápasila :-) Namočte ho pod tekoucí vodou a dejte na talíř, za chvíli bude měkký. Pak ho opatrně přendejte na suchý talíř a těsně před vložením oleje dejte doprostřed náplň a hned s tím na pánev. Čím dýl bude měkký papír ve vodě, tím víc bude náchylnější k trhání se. Takže doporučuju po změknutí pracovat opravdu rychle... :-)

    • niobe nightingale
      niobe nightingale | 30. 12. 2008 12:55

      hmm... tak jsem si právě došla pro rýžový papír a hodlám je zkusit k večeři. snad se povedou, mám z toho papíru trochu strach, ještě nikdy jsem ho na nic nepoužila, tak se mi to snad nějak nepomstí :)

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 29. 12. 2008 20:54

      No to vypadá dobře.Ale jsem taky jako Ivana, až teď jsem si přečetla, že ezi ingrediencemi je VAŘENÁ BRAMBORA, no jo rychlost se nevyplácí. :-))Ale určitě to vyzkouším

    • Michaela Ferjani
      Michaela Ferjani | 29. 12. 2008 20:47

      Bramboru musíte nejprve uvařit ve slupce :-)

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 29. 12. 2008 16:10

      To vypadá skvěle, jen si nejsem jistá, jestli ty 3 minuty nejsou na brambory málo, nejsou polosyrové?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
    Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Tunisko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Harisa Měkký sýr Petržel Rostlinný olej Rýžový papír Tuňák - ve vlastní šťávě Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pařížské rohlíčky od Dáši

    Pařížské rohlíčky od Dáši

    Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

    Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

    Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

    Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

    Provensálské kuřecí paličky s cuketou

    Provensálské kuřecí paličky s cuketou

    Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

    Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

    Banánový dortík s kakaem

    Banánový dortík s kakaem

    Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

    Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

    Paštika z uzeného lososa

    Paštika z uzeného lososa

    Nepečené BeBe řezy

    Nepečené BeBe řezy

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    32
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    20
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    14
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    14
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    14
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz PETRA (45): Přítel mě znásilnil, zatímco vedle spaly děti. Bojím se ho

    PETRA (45): Přítel mě znásilnil, zatímco vedle spaly děti. Bojím se ho

    Dáma.cz Jane Seymour slaví 70: Kam se poděla doktorka Quinnová a její přátelé?

    Jane Seymour slaví 70: Kam se poděla doktorka Quinnová a její přátelé?

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Hygienik jako nový James Bond

    Bohumil Pečinka: Hygienik jako nový James Bond

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    • Recepty.cz
    • Tuniské (arabské) briky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí