Tiramisu s čokoládou II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cukrářské piškoty
    • 1
      lžíce citronová kůra nastrouhané
    • 0,2
      dl smetana ke šlehání
    • 40
      g hořká čokoláda
    • 40
      g vanilkový cukr
    • dezertní víno
    • 125
      g lučina
    • 1
      kg žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce s cukrem našleháme v misce a přidáme citronovou kůru. V hrnci ohřejeme polovinu smetany a rozpustíme v ní čokoládu. Smícháme se žloutkem a s lučinou. Do mělké misky dáme po dně cukrářské piškoty, které pokapeme vínem. Na ně navršíme vytvořenou hmotu a necháme asi 2 hodiny odležet. Před podáváním ozdobíme zbytkem smetany, kterou ušleháme, osladíme a případně posypeme kakaovým práškem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.