Těstoviny se zelím a uzeným II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme těstoviny - nejlépe vrtulky. V hrnci zpěníme cibulku na olivovém oleji, až zeskovatí, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme, zasypeme paprikou. Přidáme kysané nakrájené zelí včetně láku a promícháme. Přidáme podravku, kmín a dle potřeby přisolíme. Necháme dusit, než je zelí měkké a nakonec vmícháme těstoviny a prohřejeme.
2
Tento recept mě tak nějak napadl, když jsem dostala chuť na halušky a byla jsem líná se s nimi "patlat". Musím říci, že u nás doma se docela ujal.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    18. 11. 2007 13:32

    Dneska jsem vařila k obědu. Je to opravdu velmi dobré a rychlé jídlo. Jen musím dát příště ještě víc zelí /bylo ho málo - to byla jediná výtka/. Díky za recept.

  • Di
    Di |

    8. 11. 2007 10:00

    U nás doma se odjakživa dělaly malé bramborové knedlíčky(špalíčky, de facto noky) a míchaly se do zelí. Stejně tak malé chlupaté knedlíky - těsto se nabírá lžicí a vhazuje do hrne s vařícíc vodou. Po uležení skvělá příloha k pečenému vepřovému, ale třeba i ke kachně.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    8. 11. 2007 09:41

    A což k tomu přimíchat bramborové Gnocchi místo těstovin?

  • eva
    eva |

    7. 11. 2007 20:30

    Vyzkoušela jsem tento recept a je vynikajicí.Chutnal nám všem.

  • Iff
    Iff |

    31. 8. 2007 11:30

    Zbylo mi doma uzené a tohle je přesně ten recept, který jsem hledala. Dneska ho udělám, určitě to bude mňamka :-)