Tajemství v alobalu

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem nakrájíme kuřecí prsíčka na malé kousky, ochutíme vegetou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Necháme přes noc odležet. Alobal ve tvaru čtverce potřeme olejem, aby se jídlo nepřipékalo. Nejdříve poklademe na alobal vrstvu brambor, posypeme kolečky cibule a kousky kuřecího masa. Na maso položíme strouhaný nebo na kostičky nakrájený sýr dle libosti a zasypeme pórkem. Alobal uzavřeme do tvaru misky a každou porci trochu zakápneme smetanou. Alobal úplně uzavřeme (vzniknou jakoby alobalové koule) a pečeme cca 30 minut, dokud nebudou maso i bramobry měkké. Potom cca na 10-15 minut alobal opatrně rozevřeme a necháme dopéct kůrčičku.
2
Podáváme se zeleninovou oblohou.
3
Jednoduché, rychlé, výborné a bez špinění nádobí - můžeme podávat přímo v alobalu.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Koření Kuřecí maso Olej Pórek Smetana Sýr

Komentáře k receptu

  • Lucie Zapalačová
    Lucie Zapalačová |

    3. 4. 2007 14:44

    Malá oprava recetpu - dávám do balíčku někdy i kousek slaniny, šunku a není špatné přidat i žampiony.

  • Ifuška
    Ifuška |

    3. 4. 2007 09:14

    Taky dělám, je to super jídlo. Zkoušela jsem i s kaprem a dala na něj anglickou,aby to natáhlo její chuť, protože někdo rybí vůni nemá rád. Bylo to super.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: