Švédský bramborový salát

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • citron
    • sůl
    • majonéza
    • 8
      ks brambory
    • jogurt Neslazený
    • pažitka Jemně nasekaná
    • pepř celý
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, necháme vychladnout a oloupané nakrájíme na malé kostičky, které vložíme do servírovací mísy. Dále přidáme vymačkanou šťávu z citrónu, velmi jemně nasekanou cibuli, bílý a černý pepř, sůl, jogurt, majonézu a drobně nasekanou pažitku.
2
Dobře ingredience promícháme, zarovnáme v míse a ozdobíme rajčaty, salátovou okurkou a listem ledového salátu. Necháme nejméně dvě hodiny odležet v chladu.
3
<BR>Je to dobrá obměna klasického salátu na štědrovečerní stůl.

Komentáře k receptu

  • Tereze
    Tereze |

    2. 10. 2013 15:42

    Správně by se měli přidat na jemno nakrájené artičoky ....

  • jindřiška ševčíková
    jindřiška ševčíková |

    10. 7. 2008 12:02

    Super salát,budu ho dělat častěji,všem moc chutnal.Hodí se jako příloha ke smaženému i pečenému masu.Dávám 1!!!!!

  • Lucie
    Lucie |

    10. 11. 2006 17:37

    Ten salát je opravdu výborný, moc jsme si pochutnali, dělala jsem ho už dvakrát a zrovna vařím brambory potřetí

  • M3tRO J3zdi
    M3tRO J3zdi |

    1. 5. 2005 16:28

    mnam