Švédské brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory 750-1000 g
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 40
      g sýr
    • sůl
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory dáme na lžíci a nakrojíme až k okraji, tak, že drží pohromadě do výšky asi 3 cm. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, brambory do ní naskládáme naříznutou stranou nahoru. Zbývající máslo rozpustíme a brambory jím potřeme. Dobře osolíme a vložíme do předem středně vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut za občasného polévání šťávou z pečeně.
2
Strouhanku smícháme s nastrouhaným sýrem, po 30 minutách brambory směsí posypeme a pečeme dalších 20 min. Na talíři zdobíme petrželkou. Výborná příloha k pečenému a grilovanému masu, k drůbeži, ale i studeným uzeninám. Také jako lehký pokrm jen se salátem.

Komentáře k receptu

  • honza
    honza |

    21. 4. 2011 16:27

    ty brambory mají být oloupané?????????

  • Handula Lehovcová
    Handula Lehovcová |

    5. 2. 2006 12:50

    Moc dobré, zkusila jsem to jako přílohu k Athénskému špízu a moc nám chutnalo. Výborný nápad je smíchat strouhanku se sýrem.

  • Daniela Hřebíčková
    Daniela Hřebíčková |

    27. 4. 2005 12:20

    Opravdu vynikající, všem mohu doporučit.