Středozemní kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso čtvrtky
    • 15
      g bazalka čerstvé - lehce rozmačkané
    • 4
      lžíce bílý jogurt nízkotučný
    • 3
      lžíce rajský protlak na slunci sušený
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek nahrubo nasekané
    • salát jako příloha

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny porce kuřete v jediné vrstvě. Ujistěte se, že všechny porce jsou marinádou pokryty. Nechte 2 hodiny marinovat v ledničce.
2
Pak maso z ledničky vyndejte a nechte je 30 minut v pokojové teplotě. Na středně rozžhaveném dřevěném uhlí grilujte maso 30-40 minut a často je otáčejte. Grilovací jehlou vyzkoušejte, zda je propečené. Když po vpichu do stehna vytéká bezbarvá šťáva, je kuře už dobře propečené.
3
Podávejte horké s listy salátu. Maso je výtečné i studené.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.