Středomořské kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Petule.B

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso čtvrtky
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      plechovka žampiony
    • 1
      ks zelená paprika
    • 2
      ks mrkev
    • 0,5
      lžička tymián
    • olej
    • máslo kousek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si vyšší pánev nebo hrnec. Kuřecí čtvrtky rozkrojíme na horní a spodní stehno, osolíme, lehce opepříme a osmahneme z obou stran do zlatova na trošce oleje s máslem. Pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, papriku na proužky, okapané žampiony a vše chvíilku smažíme. Posypeme tymiánem, ještě trochu osmahneme a přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou. Pokud je tekutiny málo, doplníme vodou tak, aby kuře bylo téměř ponořené. Přidáme kostku bujonu a dusíme na mírném ohni doměkka, dle potřeby doléváme vodu. Když je kuře hotové, šťávu lehce zahustíme (já používám instantní jíšku) a dle chuti dosolíme.
2
Podáváme s těstovinami, ale můžeme i s hranolkami, rýží nebo kuskusem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hugo Sádlo
    Hugo Sádlo |

    27. 10. 2009 23:55

    Jedním slovem vynikající. Udělal jsem s těstovinami.

  • Kamča
    Kamča |

    1. 4. 2008 14:49

    Meli jsme dnes k obedu a bylo nam malo...skvela basta, jeden z nejlepsich kurecich receptu. Vynechala jsem jen mrkev, manzel ji nesnasi. Supeeer!!!

  • Iveta Jungmanova
    Iveta Jungmanova |

    22. 2. 2008 15:42

    Fakt mnamka, delala jsem minuly tyden. Krasne to voni i chutna.

  • Matilda K.
    Matilda K. |

    16. 2. 2008 21:20

    Vyzkoušeno, musím napsat, že recept je jednoduchý a velice převelice chutný!!! ˇKonečná omáčka má úžasnou rajčatovou chuť a krásně voní po tymiánu.