Štóla marcipánová ovocná

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g droždí
    • 220
      g cukr
    • 250
      ml mléko
    • 0,5
      lžička sůl
    • 250
      g máslo
    • 150
      g pomerančová kůra sušené
    • 40
      g arašídy sekané
    • 200
      g slané mandle sekané
  • Náplň
    • 300
      g marcipánová hmota surová
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kandované třešně
    • máslo rozpuštěné na potření
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na teplé místo (asi na 15 minut) a necháme vzejít kvásek.
2
Kolem kvásku rozložíme zbývající cukr, sůl a vločky měkkého másla. Přidáme zbývající mléko, citronovou a pomerančovou kůru. Vypracuje hladké vzdušné těsto, které se nechytá mísy. Zapracujeme mandle a arašídy. Z těsta vyválíme silnější plát.
3
Marcipánovou hmotu propracujeme s moučkovým cukrem. Přidáme sekané kandované třešně. Z hmoty vyválíme váleček a položíme ho na plát těsta. Plát zavineme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Přikrytou štólu necháme zhruba 20 minut kynout.
4
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech zasuneme na spodní lištu trouby a pečeme 50-60 minut. Horkou štólu potřeme ihned rozpuštěným máslem a až vychladne, pocukrujeme ji.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.