Špízy na grilu

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřové kotlety
    • 200
      g eidam sýr
    • 5
      ks jablka středně velká
    • 1
      ks okurka
    • 2
      stroužek prolisovaný česnek
    • 0,5
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks cibule ndrobno nakrájená
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks feferonka najemno nasekaná
    • 0,5
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička kmín
    • 0,5
      lžička chilli
    • 1
      lžička pepř mletý
    • tymián trochu
    • grilovací koření
    • 500
      g bílý jogurt
    • 8
      ks jehly na špíz
    • hliníkový tácek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso na malé kousky, aby se vešly na špíz a držely tam. Lisovaný česnek, cibuli, feferonky, bobkový list, papriku, kmín, chilli, pepř, tymián a grilovací koření smícháme s jogurtem. Naložíme do směsi maso a necháme přes noc v lednici marinovat.
2
Druhý den nakrájíme sýr a jablka na poměrně stejné kousky velké, jako kousky masa. Okurku nakrájíme na kolečka a pak ji spolu s masem, jablky a sýrem napíchneme na špízy. Zbytkem marinády špízy potřete.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: