Špenátový štrůdl

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 8
      stroužek česnek 6-8, velké
    • 10
      ks krabí tyčinky 8-10
    • 6
      lžíce strouhanka
    • sůl
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g hladká mouka na vyválení těsta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme nerozmražený špenátový protlak. Průběžně špenát mícháme a jakmile povolí, zahustíme ho 1 vejcem a osolíme podle chuti. Přidáme rozmačkané stroužky česneku, zamícháme, hrnec odstavíme a necháme špenát vychladnout.
2
Listové těsto rozdělíme na 2 části (pro 2 šišky štrůdlu). Těsto rozválíme jako na štrůdl (cca 35x35 cm). Na plochu cca 30x30 cm nasypeme 3 lžíce strouhanky. Na strouhanku přidáme 1/2 zcela vychladlého špenátu. Na špenát rozložíme kolečka ze 4-5 krabích tyčinek (cca 1 cm široká). Těsto srolujeme do šišky a pečlivě spojíme kraje, aby náplň při pečení nevytekla. Připravené 2 šišky položíme na pekáč a potřeme rozkvedlaným vejcem.
3
Pečeme při 180 °C cca 25-30 minut, dozlatova. Krájíme mírně vychladlé.
4
Špenátový štrůdl je chutný i studený. Místo štrůdlových šišek lze připravit 12 ks špenátových pirožků.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Erulda
    Erulda |

    9. 5. 2013 01:35

    Recept velmi chválím! :)

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    18. 2. 2009 23:05

    Recept je dobrý. Jen více než teplý mi chutná jako studený, ale to je individuální :)

  • Jana Vondráčková
    Jana Vondráčková |

    21. 5. 2005 14:25

    Je to vynikající. A já jsem to použila také jako přílohu ke Staročeské vepřové kýtě /recept také na těchto stránkách/. Dle mého manžela už ke kýtě nechce jinou přílohu.