Špenát s uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si na oleji lehce dozlatova osmažíme cibulku, přidáme česnek (podle chuti, spíš více) a na kostičky nakrájené uzené maso a trochu ještě osmahneme (ale aby nebyla cibulka připálená), pak přidáme zmražený špenát, přiklopíme hrnec a necháme rozpustit. Když je špenát rozpuštěný, osolíme, přilijeme trochu smetany nebo mléka a nakonec zamícháme bílky (nebo je možné dát i celá vejce). Špenát podáváme nejlépe s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
2
Pozn.: Většinou se špenát dělá tak, že se přilije voda nebo mléko na začátku, ale je to pak dost řídké. Pokud necháte špenát jen rozpustit a pak teprve přidáte trošku smetany, tak to svůj účel splní (špenát se zjemní), ale zůstane pěkně hustý, což se ještě podpoří přidáním bílků nakonec.
3
Dobrou chuť!
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Česnek Cibule Smetana Špenát Sůl Uzené maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: