Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g špek bez kůže DEBRECÍNSKÝ nebo slanina
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 450
      g mražený špenát
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si z libovějšího debrecínského špeku nebo slaniny sundáme kůži a poté ho pokrájíme na nudličky, které necháme nasucho osmažit v rozpálené pánvi.
2
Na osmažení pokrájené cibule dosklovata použijeme část vysmaženého tuku ze špeku či slaniny. Pak přidáme k cibuli krátce osmažit i nasekaný česnek a poté vložíme kostku špenátu (já dávám již rozmrazený), který osolíme, opepříme a necháme podusit.
3
Do podušeného špenátu rozklepneme dvě vejce, která ve špenátu během častějšího míchání necháme srazit. Je-li třeba ještě dosolíme.
4
Do špenátu vmícháme osmažený debrecínský špek či slaninu a do trošky zbylého tuku přidáme necelou lžičku hladké mouky a usmažíme si jíšku, kterou zalijeme troškou vývaru nebo vodou a povaříme do požadované hustoty na sos, kterým budeme přelévat přílohu. Sos dle chuti osolíme a opepříme.
5
Podáváme s bramborovými noky, špeclemi, bramborovým nebo houskovým knedlíkem, bramborem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: