Španělská omeleta

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička olivový olej
    • 2
      ks rajčata oloupaná
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks paprika
    • 2
      plátek šunka
    • 1
      ks brambory uvařená
    • 1
      stroužek česnek
    • 4
      ks zelené olivy
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejeme si olej na pánvi. Rajčata, cibulku, papriku, bramboru a šunku nakrájíme, česnek rozmačkáme a vše přidáme na pánev. Vaříme 7-8 minut, pak přidáme nakrájené olivy. V misce si rozmixujeme vejce se solí a pepřem. Přelijeme přes zeleninu a vaříme, až je omeleta krásně zlatá.

Komentáře k receptu

  • Káča
    Káča |

    18. 8. 2007 08:41

    Moc, moc, moc dobrá, jen mi víc chutná bez česneku :o) Nikdy se mi ale nepovede udělat "omeleta" a tak z toho mám vždycky nakonec spíš taková míchaná vajíčka :D Ale na chuti to rozhodně neubere :o)

  • DvejnDibly
    DvejnDibly |

    18. 9. 2006 20:54

    annničko, nesmíš ji ale míchat šlehačem zapojeným v tříselné zásuvce.:-)

  • annna
    annna |

    10. 8. 2006 10:27

    je zarážející jak málo lidí ji má v oblivě

  • Andrea
    Andrea |

    25. 4. 2006 18:59

    Táto omeleta sa v Spanielsku nazýva Paisana (Sedliacka). Spanielska omeleta obsahuje len vajcia a zemiaky (Tortilla de patata) Zemiaková omeleta, alebo aj cibulu (Tortilla de patata y cebolla) Zemiaková omeleta s cibulou. Mám k dispozícii fotografiu, nie je síce mimoriadne vydarená, ale ako vzor na Spanielsku omeletu môze poslúzit. Fotografia je z jedného baru v Cádize. Napíste mi spôsob, ako ju mám zaslat. Ak nie, tak vymazte text od slova Mám k ...

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    24. 4. 2006 14:15

    Tuto omeletu dělávám(bez oliv),je bezva.