Snídaně na druhý den

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bageta Nebo chlebíčková veka
    • 0,5
      l mléko
    • 8
      ks vejce
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce vanilková tresť
    • 1
      lžička skořice Mletá
    • 2
      lžíce máslo Nebo margarin nakrájený na malé kousky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vymažte tukem pekáč o přibližných rozměrech 30x20x5. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v jedné vrstvě do pekáče těsně vedle sebe. Ve větší míse vyšlehejte vejce s ostatními přísadami vyjma másla a zalijte směsí plátky v pekáči. Pokryjte víkem nebo alobalem a nechejte přes noc v lednici.
2
Druhý den ráno, ten první co vejde do kuchyně, sundá s pekáče alobal či víko, rozdělí v malých kouskách 2 lžíce másla na všechny plátky směsí nasáklé veky a vloží pekáček do trouby. Zapne na 175 °C a peče 45-50 minut, až je veka trochu nafouklá a lehce hnědá. Pekáč pak vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut ustát.
3
Následně krájíme porce a servírujeme je buď s javorovým syrupem, medem, jogurtem nebo kysanou smetanou a čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Co vystydne a zbyde ovšem chutná dobře také.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 5. 2011 23:25

    ...trochu nafouklá veka :-D - giganticky, ale po vyndání trochu splaskla ;-) ...

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    22. 11. 2006 00:01

    No zajímavy ano, ale u nás od prvního vejití do kuchyně zhruba do 30 minut všichni opouštějí byt... tak snad je to na víkend...

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    21. 11. 2006 21:18

    Výborné. Něco podobného znám pod názvem French Toast (francouzský toust). Moje oblíbená snídaně. Akorát, že plátky veky opékám do zlatova na másle. Určitě vyzkouším tuhle variantu v troubě.

  • Di
    Di |

    21. 11. 2006 08:03

    Rozhodně zajímavý nápad.