Slepice na houbách

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks slepice
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      l vývar ze slepičího bujonu
    • 1
      hrst čerstvé houby nebo předem namočené sušené houby
    • 1
      hrst líbeček čerstvý nebo sušený
    • pepř mletý
    • zázvor
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slepici očistíme, opereme a rozporcujeme dle zvyklostí. Porce opečeme na másle po obou stranách a vyjmeme.
2
Ve štávě osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Podlijeme vývarem povaříme, vložíme porce slepice a dusíme na menším ohni doměkka. Podle potřeby podléváme připraveným zbylým vývarem.
3
Před koncem dušení přidáme houby, okořeníme zázvorem a osolíme podle chuti.
4
Měkké maso vyjmeme, omáčku zjemníme smetanou, ochutíme sekaným libečkem opepříme a dohladka provaříme. Nakonec do omáčky vložíme porce slepice a necháme ještě chvíli povařit.
5
Příloha: široké nudle, či jiné těstoviny.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.