Šlehačkový tvarohový dort

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Delarue

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 120
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • citronová šťáva z půlky citronu
    • 1
      lžička mandlové aroma

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejeme s cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky, kůru a zpracujeme pevné těsto. Uložíme je do lednice na hodinu odpočinout. Pak ho rozdělíme na dva díly a rozválíme na plát o průměru 24 cm.
2
Přemístíme na plech a pečeme v troubě při 200°C asi 15 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout!!
3
Po vychladnutí jeden korpus rozkrájíme na 12 dílků, druhý necháme v celku. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, šťávou a esencí na hladký krém. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.
4
Obvod dortové formy vyložíme manžetou pečícího papíru a na dno vložíme celý korpus. Rozetřeme náplň a na povrch složíme nakrájené díly korpusu. Dort uložíme nejméně na 4 hodiny do lednice. Potom sejmeme formu, odstraníme papírovou manžetu a povrch posypeme moučkovým cukrem.
5
Před podáváním můžeme dort ozdobit čerstvým ovocem nebo lístky máty.

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    25. 2. 2013 16:56

    dobrý nápad skusím to ale mislím že to bude dobrý:)

  • Delarue
    Delarue |

    29. 11. 2012 13:38

    hlavně nechejte korpus zcela vychladnout, jinak se Vám rozpadne

  • anička
    anička |

    8. 11. 2012 23:01

    může to byt dobrota rozhodně to vyzkoušim :-)