• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Šlehačkové rohlíčky bez kynutí
    Napište svůj komentář k receptu

    Šlehačkové rohlíčky bez kynutí

    autor: Marsí
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Šlehačkové rohlíčky bez kynutí
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 0,50
        kg hladká mouka
      • 1
        kelímek šlehačka
      • 1
        kostka hera nebo máslo
      • 1
        žloutek
      • 40
        g droždí
      • 1
        špetka sůl
      • pečící papír
    • Libovolná náplň
      • marmeláda
      • ořechová náplň
      • nádivka maková nebo jablečná
      • 1
        ks vejce na potření
      • cukr krystal na posypání

    Postup přípravy receptu

    1
    Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které nenecháváme kynout, ale rozválíme na placku cca v průměru 25 cm a rozdělíme na šest dílků. Každý potom poklademe libovolnou náplní a zavineme do rohlíčku. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme celým rozšlehaným vajíčkem a posypeme krystalovým cukrem.
    2
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15 minut (doba je přibližná, rohlíček krásně na povrchu zhnědne, tehdy je hotový).
    3
    Z této dávky lze udělat cca 30 rohlíčků.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Celozrnná focaccia bez kynutí

    Celozrnná focaccia bez kynutí

    Perníkoví šneci bez kynutí

    Perníkoví šneci bez kynutí

    Babiččin nadýchaný závin bez kynutí

    Babiččin nadýchaný závin bez kynutí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • tereza s
      tereza s | 28. 8. 2010 12:46

      Jsou výborné, dávám 1*!Neměla jsem droždí, dala jsem jeden prášek do pečiva+lžičku jedlé sody.I tak byly výborné,krásně "vyběhly". Doporučuji:-)

    • Květa
      Květa | 24. 9. 2007 09:41

      šlehačka je 250 ml čili 1/4 litru

    • Bozena Jirinec
      Bozena Jirinec | 23. 9. 2007 21:16

      Chtela bych to vyzkouset, ale jak velka je u vas slehacka. Dekuji

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 25. 5. 2006 09:58

      Také se mi recept líbí.Znám závinové těsto se šlehačkou.Toto je velice zajímavé!!!

    • Marsí
      Marsí | 25. 5. 2006 08:33

      p.Airan...no pokud dobře počítám tak ano, ale je to individuální.....někdy mám rohlíčků 30, jindy 24, podle toho jak rozválím. Ten rozměr je v podstatě jen orientační. Kámošce jsem dala recept a ta se s tím nepižlá. Má z toho 16 povětších rohlíků a je spokojená.....:o)))

    • Airan
      Airan | 24. 5. 2006 18:40

      Docela rychly postup, to mam rada. Mam tomu rozumet tak, ze z tohoto mnozstvi je 5 placek v prumeru 25cm?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla
    Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hera Hladká mouka Marmeláda Nádivka Ořechová náplň Pečící papír Šlehačka Sůl Vejce Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Scones

    Scones

    Filé v alobalu

    Filé v alobalu

    Falešný tatarák z uzeniny

    Falešný tatarák z uzeniny

    Vaječný salát s ředkvičkami

    Vaječný salát s ředkvičkami

    Salát Caesar II.

    Salát Caesar II.

    Tvarohový řez

    Tvarohový řez

    Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

    Vegetariánské kari s kurkumou,…

    Zabaione - Italský desert

    Zabaione - Italský desert

    Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

    Uzenářský maxichleba s cibulovým…

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    25
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    25
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková"…
    23
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    21
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    20
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    • Recepty.cz
    • Šlehačkové rohlíčky bez kynutí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí