Slaný štrůdl

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: camm

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce na potření
    • 1
      balíček listové těsto
    • kečup - jemný
    • drůbeží šunka
    • eidam - light

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto na pomoučeném vále rozválím na velký obdélníkový plát, který celý potřu kečupem, na kečup naskládám kuřecí šunku a na šunku nízkotučný eidam.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

2
Celé to sroluji do závinu, potřu rozšlehaným vejcem a peču asi 3/4 hodiny do zlatova. Nejlepší chutná zrovna vytažený z trouby.
Použité ingredience v tomto receptu: Drůbeží šunka Eidam - light Kečup - jemný Listové těsto Vejce

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    17. 4. 2013 07:24

    Zkuste naplnit ochuceným špenátem, nemá to chybu.

  • Ivca
    Ivca |

    25. 9. 2012 08:49

    Ja do štrudlu přidávám ještě na jemno nakrájené papriky a rajčátka navrch posypu oreganem a přikryju sýrem. Zabalený štrůdl pomažu rozšlehaným vejcem a posypu trochou kmínu.

  • haluska
    haluska |

    10. 7. 2012 20:08

    vyborny strudl je se slaninou a s kyselym zelim nebo supr varianta niva s orechy :))

  • lola
    lola |

    8. 5. 2011 10:53

    Prosím vás jak udělám těsto aby mi tak strašně nedrobylo?? děkuji :)

  • zoula
    zoula |

    22. 2. 2011 13:48

    Tento slaný štrůdl také mohu doporučit, velmi dobrá rychlovka ! U nás doma velmi oblíbené jídlo. Dávám šunku, sýr plátek, kečup, hermelín, porek, žampiony. Příště zkusím se zelím.

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    2. 12. 2009 18:46

    lehce osmažím nemastnou slaninku na škvarečky, na tom lehce podusím kyselé zelí. Vychladit. Na vyválené lístkové těsto pokladu zelí se škvarečky, na to krájený šunkový sálám a na to strouhaný aidam. Sroluji , potřu vejcem a peču. Jedlé!

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    7. 11. 2007 14:37

    Zrovna dneska si budu strudl delat k veceri:)

  • Marta Ondrášová
    Marta Ondrášová |

    7. 11. 2007 10:43

    Také ráda dělám, skládám sýr (někdy i zauzený), šunku, malinko posypu grilovacím kořením, pak trochu sladkého sterilovaného zelí a trošku pocákám výborným biokečupem.

  • Stáňa V
    Stáňa V |

    31. 10. 2007 19:53

    Já peču podle podobného receptu. Z balíčku listového těsta dělám 2 šišky a hustě posypu na slabá kolečka pokrájenou cibulí. Všem doporučuji vyzkoušet a dávám za 1.

  • Kamila Kleskeňová
    Kamila Kleskeňová |

    31. 10. 2007 19:48

    Se zelim to chutna zase moji mame, treba i s parkem.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    31. 10. 2007 18:02

    Láká mne to vyzkoušet. Včera jme totiž v práci dostali krabici z pekařství Lifka v Chocni / tak výborné pečivo jsem už dlouho nejedla/. Byly tam i něco jaho obdélníky - hřebeny z listového těsta. Byla v nich i zelenina /třeba kukuřice/ a zelí a byly prostě úžasný! Nezkoušel jste někdo do tohoto závinu přidat třeba to zelí? Díky za odpověď. Ivana

  • Lucie Krejcikova
    Lucie Krejcikova |

    31. 10. 2007 12:54

    Já dávám dovnitř buď-špenát/udělaný/,mleté,sýr nebo špenát,drůbeží lanšmít,párek a třetí varianta je špenát ,krabí tyčinky/mražené/,niva.Závin posypu kmínem nebo sezamem,a nám zase chutná víc druhý den/studený/,i se líp krájí.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    25. 10. 2007 17:41

    Recept je tu už několikrát. Dělám také tzv. úklid v lednici, přidávám nivu, pórek, cibuli, naposled jsem ho dělala s romadúrem-to bylo vynjkající!!!

Další doporučené recepty: