Škvarkové placky pravé

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka (Popřípadě 1:1 = hladké:polohrubé)
    • 0,5
      kostka droždí
    • mléko
    • cukr Trocha
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek mák mletý
    • kmín
    • 2
      hrnek škvarky 1-2

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vlahého mléka, trocha cukru, lžíce mouky a droždí vytvoříme kvásek a necháme vzejít. Škvarky posekáme, smícháme zbylé ingredience včetně kvásku, propracujeme těsto a necháme kynout. Pak vykrájíme lžící bochánky, které vytvarujeme do placek a klademe na suchý plech. Necháme i na plechu chvíli kynout, pomažeme mlékem nebo vejcem a pečeme na 180 °C, dokud placky nezrůžoví.

Komentáře k receptu

  • MICHAELA
    MICHAELA |

    9. 4. 2013 13:48

    :-D

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    5. 4. 2008 20:25

    Pro pani Vilmu nevim proc pisete tak hnusne ironicky, pokud vam recept, pote co jste ho vyzkousela nechutnal tak to jde napsat i bez urazek. Ja jsem ho vyzkousela a bylo to dobre

  • vilma
    vilma |

    28. 3. 2008 15:13

    Mák ve škvarkových plackách je minimálně velmi netradiční, nicméně proti gustu žádný dišputát. Jen dejte pozor, nemletý mák je velmi nešetrný ke žlučovodům:-) Dobrou chuť s pejskem a kočičkou přeje VilmaP.S. a co takhle přidat několik špekových kůží?

  • Helena
    Helena |

    26. 3. 2008 19:29

    Kateřinko, mně se ten váš recept líbí a vyzkouším ho. Ti , co haní mají udělat totéž !

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    26. 3. 2008 08:47

    Paní Vilmo, asi jsem Vaši poznámku nepochopila... Co Vám na tom připadá tak speciálního? Kynuté těsto s vejcem, škvarky, makem a kmínem???

  • Vilma
    Vilma |

    25. 3. 2008 12:44

    Co to je za specialitu? Od kdy se tu soutěží s pejskem a kočičkou?

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    21. 3. 2008 09:01

    No, klidně dejte nemletý, ten tam asi patří spíš, ale já jsem zvyklá dávat mletý - chuť zůstane, ale mák neleze do zubů

  • ALENA ROSENKRANZOVÁ
    ALENA ROSENKRANZOVÁ |

    20. 3. 2008 16:31

    Do pravých škvarkových placek mletý mák???