Silvestrovská dobrota

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Balkánský sýr utřeme s lučinou a česnekem, osolíme, opepříme, přidáme na drobno pokrájený salám, kapii a vejce. Promícháme a dáme stranou. Veku vydlabeme a zevnitř pokapeme olivovým olejem, dáme do ní utvořenou směs a pevně zabalíme do alobalu. Dáme do lednice nejméně na 3 hodiny.

Komentáře k receptu

  • Alena Hatláková
    Alena Hatláková |

    30. 12. 2009 20:05

    Tak jsem dneska naplnila veku směsí dle receptu, hodně jí zbylo - ale je tak dobrá, že jí zítra namažu na chlebíčky ;)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    29. 12. 2009 21:33

    Pokud máte Balkánský sýr moc slaný, tak ho na 24 hodiny naložte másto salamury (slaného nálevu, ve kterém se prodává) do čerstvého mléka. A pokud paní Aleno nevíte co s vydlabanou střídkou, tak je možné ji sníst - usušit a ustrouhat na strouhanku - použít do sekané či karbanátků, nebo upéci kuře s nádivkou, na kterou ji využjete.... Určitě není nutné ji vyhodit....

  • Alena Hatláková
    Alena Hatláková |

    29. 12. 2009 19:38

    Není náhodou náplně na jednu veku moc? A kolik dáváte té kapie? A ještě mi prosím poraďte co pak děláte s tou vydlabanou částí veky - nerada bych, aby letěla do koše ....

  • Malevilka :)
    Malevilka :) |

    30. 12. 2008 18:50

    Tak musim říct, že je to opravdu dobrota, až mě mrzí, že jsem neudělala 2 veky. Dala jsem tam sýr balkánského typu, ten si myslim, že není tak slaný, přesto jsem nesolila...A spokojenost. :)Neměla jsem sterilovanou kapii, tak jsem tam dala nakládanou okurku a česneku jsem také dala méně.Je to opravdu dobrota, jsem moc spokojena a dávám za 1.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    3. 1. 2007 09:02

    asi hodně záleží na slanosti balkánského sýra, některý je slaný až dost, jiný ne

  • Jana
    Jana |

    2. 1. 2007 22:13

    Tento recept jsem vyzkoušela, je výborný,ale pozor na sůl, tu bych úplně vynechala! Udělala jsem to totiž podle návodu, osolila a nedalo se to jíst, musela to jsem vyhodit. Podruhé jsem tedy vůbec nesolila a bylo to v pohodě, na první ochutnání je to dost slané, ale sůl se pak v lednici rozleží.