Sekanice z cukety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa větší
    • 200
      g měkký salám
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks vejce 3-4
    • hrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu oškrábeme, vykrojíme prostředek a nastrouháme. Přidáme nakrájený salám na kostičky, cibuli, nastrouhaný sýr, dále rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, dáme tak 2-3 stroužky česneku dle chuti, trochu majoránky a zamícháme. Je-li cuketa hodně šťavnatá, trochu vody slijeme. Nakonec přidáváme hrubou mouku spolu s práškem do pečiva. Není třeba moc, jen tak na zahuštění. Vznikne tekutější těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný koláč.
2
Velice jednoduchá a rychlá letní večeře.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    5. 9. 2007 15:38

    I nám moc chutná, dcera tomu říká bramborák na plechu. Zahušťuju obilnou kaší místo mouky.

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    5. 9. 2007 15:12

    Dělala jsem k večeři a měla velký úspěch. Přidala jsem ještě 6 ve slupce vařených brambor, které jsem nastrouhala na struhadle s většími oky a kromě tvrdého sýra jsem přidala i balkánský. Opravdu dobré a celkem dietní, protože té mouky tam je potřeba opravdu maličko. Použila jsem polohrubou a vodu z cukety jsem slila. Děkuji za inspiraci. Budu opakovat častěji.

  • Katka
    Katka |

    27. 8. 2007 15:42

    Děkuji za upozornění, samozřejmě pekáč :o), peče se tak 30 min. Je chutná ještě teplá - taková řidší nebo studená - ztuhlá.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    23. 8. 2007 21:00

    Tuto sekanou taky dělám a je moc dobrá, ale asi tam máte překlep, patří těsto nalít na vymazaný pekáč a ne koláč a ještě chybí dodatek že se upeče :o)