Sekaná s houbami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Týna 1991

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso může být jak Hovězí tak i Vepřové anebo mix
    • 1
      hrst žampiony můžou být čerstvé i sušené
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks rohlík
    • 2
      hrst strouhanka množství určuje hmota na sekanou
    • 1
      hrst majoránka
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočíme žampiony ve vodě a necháme je přibližně hodinu máčet. Poté je scedíme a do použité vody dáme rozmočit rohlík, budeme mít víc houbové chuti. Rohlík necháme nasáknout a pak z něj vymačkáme co nejvíc vody.
2
Připravíme si mísu do které dáme mleté maso, vejce, rohlík, česnek, žampiony, sůl, pepř a majoránku a pořádně rozmělníme dokuď nevznikne spojená hmota. Pokuď je hmota příliš řidká přidáváme strohanku a zapracováváme dokuď se nespojí.
3
Na vyšší plech hmotu vytvarujeme do tvaru válce, ale tak aby spodní strana byla placatá. Vršek sekané potřem olejem a rukama uhladíme.
4
Dáme péct okolo 170 až 180 stupňů.
5
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, bramborová kaše či bramborový salát.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: