Salát z řapíkatého celeru s olivami

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme i včetně listů, přidají na šťavnatosti), přidáme rajčata i papriku nadrobno a olivy i s mandlemi, nakrájené na kolečka. Zakapeme minimálně půlkou citronu, zalijeme olivovým olejem (asi 3 lžíce) a posypeme sezamovými semínky. Celé pořádně promícháme a hned podáváme.
2
Hodí se k teplému jídlu, ale i jako lehký oběd s pečivem. Navíc, řapíkatý celer obsahuje 3x víc vitaminu C než citron, proto je důležitý hlavně v době chřipek.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Buňák
    Buňák |

    1. 2. 2014 12:08

    Výborná záležitost, jen jsem celer před použitím oloupal škrabkou na brambory a protože nebyl po ruce citron, vzal jsem zavděk citrónkou :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: