Salát z červené řepy s tuňákem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ovecka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks červená řepa větší nebo 5 ks menších
    • 3
      ks mrkev 2-3
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 1
      plechovka tuňák kousky
    • 1
      ks limetka
    • olej palmový nebo olivový
    • 1
      balení pomazánkové máslo
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      snítka pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si omyjeme řepu a uvaříme (nejlépe v papiňáku 20 minut). Do skleněné mísy nastrouháme najemno mrkev, přidáme cibuli pokrájenou nadrobno a rozetřený česnek se solí. Přidáme polovychladlou, oloupanou a nahrubo nastrouhanou řepu, poté tuňáka a zalijeme šťávou z celé limetky. Přidáme několik lžic oleje, celé pomazánkové máslo, je možné přidat také část zakysané smetany. Ještě jemně osolíme a opepříme a vložíme min. na 20 minut do ledničky.
2
Já jsem servírovala tak, že jsem mísu ještě ozdobila smetanou a pažitkou, dala doprostřed stolu a ostatní si sami mazali na nakrájené kousky pečiva. Docela to hosty zabaví a není ta dobrota tak rychle snězená.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    20. 5. 2012 15:00

    Vynikající. Jsem moc spokojená.

  • iz237
    iz237 |

    10. 5. 2012 22:51

    Opravdu moc dobrý salát, u nás měl velký úspěch. Zařazuji do své kuchařky a určitě ho zopakuji

Abecední seznam: