Rýžová kaše s čokoládou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rýže
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      dl mléko
    • 50
      dl čokoláda (Strouhaná)
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přebranou a propláchnutou rýži zalijeme dostatečným množstvým vody a vaříme. Po vyvaření vody přidáme mléko a za stálého míchání vaříme doměkka. Kaši rozdělíme na talíře, přidáme vločky másla, posypeme strouhanou čokoládou a cukrem.

Komentáře k receptu

  • werr
    werr |

    24. 1. 2015 19:25

    Prosím, jakou čokoládou a v jakem poměru s cukrem posypavate kaši? :-\ :-))

  • MartinV
    MartinV |

    22. 2. 2007 19:51

    Ideální je rýže Arborio. Používá se zejména na rizota. Je zcela bílá, kulatá, po uvaření lepivá. Pozor, před vařením ji důkladně propláchněte v sítu, dokud bude pouštět bílý škrob.Lze ji vařit i na vodě, po uvaření vmíchat 1 PL sójového mléka v prášku, a dál cokoliv dle chuti (med, kakao, čokoláda, marmeláda, ...)

  • Jana
    Jana |

    4. 1. 2007 18:20

    Na to používáte obyčejnou rýži?

  • Zdenda Kan
    Zdenda Kan |

    29. 9. 2006 16:33

    Pohádka mládí. Super.