Rýže na kari se sýrem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rýže kvalitnější
    • 1
      lžička kari
    • 200
      g eidam sýr
    • 1
      ks tavený sýr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka bazalka sušená
    • 1
      lžíce petrželová nať
    • voda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit rýži do slané vody, společně s kari kořením (podle chuti). Než se nám rýže uvaří, tak si nastrouháme sýr a rozmačkáme česnek, který rozetřeme se smetanovým sýrem. Uvařenou rýži scedíme a dáme do větší misky, kde přidáme nastrouhaný sýr, smetanový sýr s česnekem, sušenou bazalku, nakrájenou na jemno petrželovou nať. Vše promícháme a rozdělíme do menších mísek, z kterých uvedené jídlo ihned konzumujeme za tepla.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • janullka86
    janullka86 |

    11. 1. 2012 14:24

    bohužel nás tento pokrm vůbec nenadchl, přesto děkuji za zkušenost

  • janullka86
    janullka86 |

    9. 1. 2012 15:25

    už delší dobu po tomto receptu pokukuji, právě jdu na to, tak jsem zvědavá O:-)

  • Petra Dobešová
    Petra Dobešová |

    9. 8. 2010 13:51

    Prosím prosím jaký konkrétní "mazlavý sýr" je pro recept vhodný?

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    20. 8. 2007 05:08

    Mily Jarousi, tak mame zase jeden zaludecni orgasmus za sebou :) To byla takova dobrota ooooooh!

  • Petra K.
    Petra K. |

    23. 5. 2007 10:06

    Fantastické! Děkuji za recept. Jaroušku jste kabrňák! Přidala jsem do toho ještě mraženou zeleninu (hrášek, kukuřice, mrkev)a nemělo to chybu. Už se těším, až to nabídnu manžílkovi.

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    12. 1. 2007 12:48

    Ještě teď se olizuju. Bylo to prostě úžasné... Ten česnek, ta petrželka a v tom ten sýr! Moc díky za recept.

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    5. 1. 2007 12:27

    Rýže a kari je úžasná kombinace... Rýži dodáte lepší chuť, když k ní při važení přidáte cca 3 hřebíčky... A doporučuji nepřidávat kari hned do vody, ale až po uvaření. A to tak, že se přisype na pánev do rozehřátého oleje a hned k tomu se vsype rýže... Nechá se chvíli restovat. A pak pokračovat v receptu (od části... a dáme do větší misky, kde...)

  • barča
    barča |

    5. 1. 2007 12:19

    Taky hodnotím jako dobrý typ, kombinace česnek, sýr, smetana ( zde mazlavý sýr), bazaka nemá chybu. Znám to s těstovinami, ale s rýží to bude zcela jiné a myslím, že dobré.

  • Andra
    Andra |

    5. 1. 2007 11:22

    To vyzerá celkom zaujímavo..