Rychlé špekové knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájený špek na kostičky rozpustíme v kastrolu, přidáme pokrájené žemle a promícháme. Po vychladnutí přidáme vejce rozšlehaná v mléce a mouku. Osolíme a promícháme.
2
Namočenýma rukama tvoříme koule, které dáváme do vroucí osolené vody s oloupanou kořenovou petrželí. Vaříme 12-15 minut.
3
Můžeme podávat s osmaženou cibulkou a kysaným zelím.
Použité ingredience v tomto receptu: Kořen petržele Mléko Polohrubá mouka Špek Sůl Vejce Žemle
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karolina Čtrnáctá
    Karolina Čtrnáctá |

    4. 10. 2010 13:15

    Knedlíky byly výborné, měly úspěch místo špeku jsem dala anglickou slaninu a mouky jsem dávala podle sebe jak bylo těsto tuhé.

  • Di
    Di |

    26. 2. 2008 15:59

    Na pařáku můžete vařit vše, co drží tvar, Veroniko. Soudím, že to by mohl být tento případ. Výhodou je, že se knedlíky nepřevaří, nerozvaří. Pravý špek je v podstatě uzené sádlo. Anglickou slaninu určitě dát můžete, jídlo bude o něco "dietnější", ale špek má nezaměnitelnou vůni.

  • Veronika
    Veronika |

    26. 2. 2008 14:10

    Jsem začínající kuchařka a potřebuji poradit. Jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou? Znám spíše název slanina, např.anglická. Potom mám strach, aby se mi knedlíky ve vodě nerozvařily. Slyšela jsem, že knedliky můžeme vařit i v páře (napařovat). Je možné i tyto knedliky vařit v páře? Ingredience a jejich množství nám to umožní? Děkuji

  • Lenka Hrábková
    Lenka Hrábková |

    26. 2. 2008 11:44

    Velmi rychlé a dobré knedlíky! Hodí se i do omáček.

Abecední seznam: