Rychlá kuřecí pochoutka II.

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájím na kostičky, smíchám se solí, pepřem a kořením (dávám grilovací, trochu kari, papriku a podle toho, co mám doma), přidám lžíci oleje, nechám v lednici v misce do druhého dne.
2
Na oleji zpěním jemně nakrájenou cibuli, osmahnu maso a dám do trouby dopéct (podlévám). Mezitím uvařím brambory a za cca 30 minut máme oběd na stole. Pro 4 lidi už musím dělat 2 kg masa, aby bylo na přidání, moc nám chutná.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Kuřecí maso Olej Pepř mletý Sůl

Komentáře k receptu

  • tombik
    tombik |

    27. 2. 2011 23:44

    Tak vám nevím proč se všichni tak vzrušují 2kg masa. Děkuji za příemný recept :-) A všem hnidopišským dietářům: Nemám problém sníst k obědu 700g vepřové koleno jako ovar...A budete se divit, ale na vizáž to nemá vliv. A vůbec, myslím že řešit plavky na serveru o jídle se nesluší....obzvláště pod receptem na dobrotu o kterou se s vámi chtěla autorka ochotně podělit.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 6. 2007 15:29

    Bezva recept,Dano. Nic si z těch hloupých komentářů nedělejte, jsou to jenom některé názory. Vítám taky takové recepty, člověk si uvědomí, že v jednoduchosti je právě ten kumšt a že takové recepty jsou moc dobré. Díky! Určitě přidejte další recepty, rádi je tady uvítáme!!

  • Dana
    Dana |

    25. 6. 2007 08:40

    Já moc děkuji všem, kteří mě milým komentářem uklidnili po té sprše kritiky ze začátku. Dost mě to vzalo, zařekla jsem se, že už nikdy další recept nepřidám. Udělali jste mi radost, moc děkuji!

  • Karel Karel
    Karel Karel |

    24. 6. 2007 09:37

    Přidal jsem si k oblíbeným receptům a v nejbližší době rozhodně vyzkouším a to v doporučeném množství, aby bylo na přidání. Přikláním se k názoru paní Terezy a i ostatních rozumných lidiček. Nejvíc opravdu kritizují ti, kteří možná nepřidali jediný recept, za to jen kibicují a bůhví jak jsou na tom sami s vařením. Děkuji autorce za inspiraci.

  • lenkaa
    lenkaa |

    18. 6. 2007 12:15

    tak treba ja,moc sem tento recept ocenila,patrim k zacatecnikum a jelikoz mam velice casove narocne povolani,nemohu si dovolit ucit se kazdy den buhvi jak narocna jidla,kazdopadne pritel oceni ze i v tak kratke dobe zasedame k teple veceri.proto autorce dekuji a tesim se na nejakou tu novou rychlovku:)

  • Tereza -
    Tereza - |

    14. 6. 2007 12:58

    Nechcela som sa do toho montovať, ale už mi nedá. Prosím vás, nechajte autorku na pokoji, ak chcete varte, ak nechcete nevarte, ale nerýpte do niekoho, kto tu dal recept v dobrej vôli. Prečo toľko hnevu, veď autorka neuvádza to mäso ako ingredienciu v množstve 2 kg, len nakoniec si dovolila dať poznámku, že ona to robí z takého množstva. Určite preto, aby naznačila, že je to dobré, že im to veľmi chutí. Nech každý robí z množstva akého chce, aj množstvo aj chuť sa dajú prispôbiť vlastným podmienkam. Tak už to skončite, viete sa vžiť do pocitov autorky, ako sa asi môže cítiť ?!?

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    14. 6. 2007 12:43

    Milá autorko receptu, chce to pevné nervy, nenechte se odradit, někdo má zřejmě potřebu si zarýt. Recept je fajn, taky ho dělávám, někdy přidám i na proužky nakrájenou papriku, skvělé je koření Mexiko (Kotányi).Tomáši Nevěřící, tyhle stránky navštěvují i naprostí začátečníci, a pro ně je tenhle recept super, rychlý, jednoduchý, určitě sklidí úspěch. Je prostě potřeba si vybrat.

  • petra
    petra |

    14. 6. 2007 10:51

    Moc mi to chutnalo,mám ráda jednoduché recepty. I když ráda vařím, moc času v týdnu nezbývá a proto oceňuji rychlé,jednoduché a přitom dobré recepty.Proto dávám 1 ať se to někomu líbí nebo ne :o))) . Petra

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    14. 6. 2007 09:58

    Omlouvám se za překlep.Chudák autorka receptu.

  • cicolina
    cicolina |

    14. 6. 2007 09:58

    Uz je nacase, aby nekdo tuhle debatu odpískal ;-)

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    14. 6. 2007 09:49

    Nechápu,proč se tady stále řeší množství masa.Chusák autorka receptu.Za upřímnou větičku na pranýři.Kdo jste bez viny,hoďte kamenem.Já to nebudu,taky jsem se kolikrát " přežrala " něčeho,co bylo dobré.Na druhý den jsem si dala odlehčovací den a bylo to.Autorka to taky zřejmě nevaří obden . V práci mám kolegu . Ten sní vola,na firemních večírcích bežně 2 i 3 večeře.Má 180 cm,65 kg,jelikož vyžadujeme preventivní prohlídky zdravý jak tuřín , prostě spaluje jak dábel , nezbude než nechat na každém.Je to o toleranci.

  • Tomáš Nevěřící
    Tomáš Nevěřící |

    14. 6. 2007 09:16

    vůbec nechápu proč je tento recept v nabídce, stačilo by, otevřu lednici a poličku s kořením a vařím, nemusíte uvádět nápady za každou cenu, měly by se uvádět jen ty, co koníčka vaření někam poposunou a množství masa - to už je úplně mimo chápání pojmu - zdravá výživa - počítám s tím, že zasáhne cenzura a tak alespoň pro správce Kuchařky

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2007 14:39

    Jo, Kačenko, ono nejde ani tak o to, jestli si někdo může nebo nemůže dovolit zazálovat 0,5 kg masíčka k obědu, ale o to, že tak, jak to je napsáno, je toto množství prezentováno jako normální. A to rozhodně normální není.

  • KatkaR
    KatkaR |

    13. 6. 2007 13:22

    to jsou věci tady... každý tady řeší kdo kolik sní masa, neni to jedno? Někdo jí míň někdo víc, ať si každý nandá kolik zvládne a nemusí to tu někdo nepřejícný přetřásat, přece autorka nikomu recept nenuti! Každopádně receptík vypadá zajímavě a asi ho zítra vyzkouším :-) a z jakého množství masa? To si nechám pro sebe :-)

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2007 13:34

    Nechápu, proč se omlouváte, ať sníte co sníte, je to vaše věc. Tady se mají snad hodnotit recepty po vyzkoušení a ne, kdo kolik sní. My sníme ve dvou klidně celé grilované kuře a nikomu po tom nic není ..... v plavkách vypadáme dobře. Jolana

  • Di
    Di |

    12. 6. 2007 13:14

    Dano, za co byste se omlouvala? Za to, že my Češi jsme sice možná obézní, ale zcela jistě neomalení, zvláště když se můžeme schovat za anonymní vyjádření? A co je komu po tom, kolik toho Vaše rodina sní!

  • Di
    Di |

    12. 6. 2007 11:32

    To je omyl, Zuzko, jsem masožravec, ale můj recept to není. V každém případě však vyzkouším, stehenní řízečky mám z kuřete skoro nejraději (o prsíčka zas až tolik nestojím).

  • Dana
    Dana |

    12. 6. 2007 10:54

    Špatným vyjádřením jsem se dostala do palby kritiky - tak tedy - 2 kg není překlep, ale "přidání" jsem myslela přidat si k obědu a taky, že zbyde k večeři či na druhý den.Nosím si do práce jídlo z domova a tak na mě při tomto množství i zbyde. Omlouvám se.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    12. 6. 2007 10:42

    Milý Anonyme č.1, Kamile, Danielo a Ivano, je zde recept a záleží jenom na vás z kolika kg masa ho uděláte a za jak dlouho ho sníte.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2007 10:16

    Milá Di, jak je vidět, asi to nebude náhoda, že jsme jedním z nejobéznějších národů. Tak ať žije obžerství.

  • zuzana šípová
    zuzana šípová |

    12. 6. 2007 09:22

    Nápodobně. Je vidět, že je tady někdo zamindrákovaný co se týče plavkového vzhledu a navíc nepřejícný. Milá Di tleskám za recept a za vaše masožroutství:-)

  • Petr Kopečný
    Petr Kopečný |

    12. 6. 2007 09:07

    Pro mě není žádný problém sníst půl kila kuřecího masa. Bez brambor, se zeleninou (rajče, salát, okurka.....).Měřím 173 cm, vážím 71 kg a je mi 50 roků. V plavkách se cítím skvěle.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2007 08:57

    Je to síla, číst ty komentáře. Někdo se chce podělit o svůj oblíbený recept a rozebírá se hned kolik toho doma sní a jak vypadá v plavkách. Jestli někomu stačí 10 dkg masa, ať si recept přizpůsobí nebo ať si ho nevšímá vůbec. Milá autorko: my z důvodu přidávání taky děláme hodně masa a v plavkách se cítíme všichni dobře. Jana

  • Di
    Di |

    12. 6. 2007 07:16

    Lidi, proč jste hned tak zlí? To si léčíte vlastní mindráky? Jo a vykostit za 30 minut 40 stehen opravdu nejde, ale u ve všech prodejnách drůbežího masa i v supermerkatech jsou už dnes běžně k dostání řízky z kuřecích stehen. Neznámý autore, nedejte se odradit, tak už to mezi lidma (i tady) někdy chodí. je zvláštní, že nejvíce takovýchto poznámek mají většinou ti, co sami nepřidají jediný recept nebo se orvnou skryjí za Anonyma.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    11. 6. 2007 19:12

    Taky mi připadá moc 2 kg masa pro 4 lidi. Doma jsme 4 dospěláci a stačí nám 80 dkg pro všechny.

  • Daniela
    Daniela |

    11. 6. 2007 19:04

    Souhlasim s Kamilem i s Anonymem. 2kg vykosteneho masa pripravovaneho na oleji a jeste s prilohou na jeden obed pro 4 lidi? To se vubec neda snist, ale pokud to nebyl preklep, rada bych vedela, jak se v lete citite v plavkach?

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    11. 6. 2007 15:29

    Hrubým odhadem bych řekl, že takto musíš zpracovat asi 40 horních kuřecích stehen. No tedy nezávidím ani tu práci, ani to přežírání.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 6. 2007 11:01

    Půl kila masa nesním ani za týden.

Abecední seznam: