Rybí omáčka pro děti

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g ryba filety
    • rostlinný olej
    • hladká mouka
    • sůl
    • citronová šťáva
    • 2
      lžíce mléko
    • 0,5
      ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku lehce opečeme nasucho, přidáme olej a zalijeme mlékem a dvěma lžícemi vody. provaříme na hustou omáčku, nepatrně osolíme a vložíme do ní rozsekané rybí maso bez kostí a rozsekané vejce. Dochutíme citrónem a podáváme s těstovinami nebo bramborem.
2
Když moje dcery ještě neuměly moc kousat, vařila jsem jim jako přílohu ty nejdrobnější těstoviny, co jsou na trhu - hvězdičky, písmenka...

Komentáře k receptu

  • Romana Višinská
    Romana Višinská |

    15. 6. 2010 12:11

    Použila jsem platýze upečeného na másle a děti se jen olizují. Dávám za jedna.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    27. 6. 2008 14:15

    Taky jsem to četla, pane Nováku, v knížce o thajské kuchyni. Inu, jiný kraj, jiný mrav :-).

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 6. 2008 11:22

    Já tyto omáčky používám jako sojovku - při nakládání masa do marinády.

  • Otakar Novák
    Otakar Novák |

    27. 6. 2008 10:50

    Nemáte zkušenosti s použitím RYBÍ OMÁČKY a ÚSTŘICOVÉ OMÁČKY? Četl jsem o postupu výroby-raději nevědět!