Ryba na zeleno

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks ryba holandksý pstruh, hejk
    • 2
      ks rajčata
    • 6
      ks petržel stonky zelené
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce kapary
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý lepší je bílý
    • 2
      lžíce citronová šťáva 1-2

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby rozdělíme na půl, kůži ponecháme a vyndáme prostřední kost. Rajčata nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Petržel, česnek, kapary, olej, pepř, sůl a citronovou šťávu rozmixujeme. Na vymazaný plech (nebo pomaštěný papír na pečení, je to praktičtější) položíme kolečka rajčat tak, aby se na ně daly položit půlky ryby kůží dolů. Naneseme na rybu zelenou směs a přiklopíme další půlku ryby. Posolíme, opepříme, omastíme a pečeme 20 min. na 190 °C v předehřáté troubě.
2
Aby nebylo málo té zeleně, podáváme k tomu vařený kuskus promíchaný se spařenými listy špenátu nebo kousky brokolice vařené na páře.
3
Recept je z kulinářského repertoáru mé anglické snachy.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Hana Chytrá
    Hana Chytrá |

    7. 6. 2009 13:25

    skvely recept :)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 2. 2007 16:11

    Od Airan rybičky, super do mištičky. Potom šup s tým do pusinky, do nej patria dobrotinky:)))Ďakujem za recept.