Rozšlápnuté brambory

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 24
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marie H.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vařené brambory ve slupce
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vystydnout. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dáme na plech. Vezmeme si šťouchadlo na bramborovou kaši a každou bramboru zploštíme aby popraskala, ale držela tvar. Zakápneme olejem a pečeme 20 minut.
2
Potom brambory obrátíme, znovu zakápneme olejem a dopečeme dozlatova. Osolíme a ochutíme podle chuti (ke konci pečení můžeme na každou dát např. snítku rozmarýnu nebo tymiánu). Servírujeme jako přílohu, nejlépe k minutkám nebo ke grilovaným masům. Výborná je k nim studená omáčka ze zakysané smetany s pažitkou, česnekem, jak kdo má rád.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 |

    21. 9. 2011 14:47

    musím uznat,že brambory jsou delikátní...k tomu z jedné strany ten nový česnekový dresing od knorru a z druhé tatarku a mohla jsem se přejíst :-) doporučuju dalším...

  • Petra Havlíková
    Petra Havlíková |

    19. 12. 2009 23:27

    Dnes jsem dělala (včetně studené omáčky ze smetany a česneku) a musím říct, že jsou vynikající. Určitě znovu brzo zopakuji.

  • Petule B.
    Petule B. |

    13. 12. 2009 00:18

    Máme rádi pečené brambory na všechny způsoby, tak jsem dnes vyzkoušela i tento. Byly moc dobré a vypadaly přesně jako na obrázku. Udělala jsem k nim řecké tzatziky - mňami mňami!!!

  • Marie H.
    Marie H. |

    9. 11. 2007 07:37

    Tak jak koukám, někdo brambory ne rozšlápnul, ale přímo zašlápnul. Vzhledem k tomu, že se nejedná o klasický recept, kdy něco buď chutná nebo nechutná, ale jen o způsob servírování pečených brambor, je jasné, že chěl jen škodit.

  • Jenky.Kaulitz
    Jenky.Kaulitz |

    2. 11. 2007 17:36

    Mě chutná,když se uvařený brambory ve slupce vydlabají ze slupky,rozmačkají v misce,okoření třeba kořením na pizzu a dávám do nich třeba ještě kyselou smetanu a prostě podle chuti...to je strašně dobrý.......

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    2. 11. 2007 15:27

    Moc dobré!

  • Vera Dvorská
    Vera Dvorská |

    30. 10. 2007 14:40

    Výborné !!!! příjemná změna :-)

  • V
    V |

    10. 10. 2007 19:24

    výborný recept, moc mi to chutnalo, jen tak dál

  • Radka
    Radka |

    9. 10. 2007 17:46

    Vynikající, jednoduché ! Chuťově naprosto dokonalé, všichni jsme se oblizovali !!!

  • pavlína houšková
    pavlína houšková |

    27. 9. 2007 10:07

    opravdu dobrý a chutný nápad

  • Jana M.
    Jana M. |

    9. 9. 2007 13:03

    Úžasné!! Sice jsem brambory "rozšlápla" asi trošku moc, ale na chuti to nic nemění (max. trochu ubere na kráse :-)) Dělala jsem k tomu masovou směs. Při servírování jsem na kazdý brambor dala trošku tvarohu rozmíchaného s mlékem a solí a sýr - výsledek super! Nic nezbylo :-) Všem doporučuju...

  • Iveta Dvořáková
    Iveta Dvořáková |

    12. 6. 2007 12:17

    Je to výborné...

  • Paul Peshmerga
    Paul Peshmerga |

    19. 12. 2006 14:13

    Když smícháte bílé a červené brambory, pokud možno menší, pak to jako příloha opravdu vynikne nejenom chuťově ale i vzhledově. Něco pro žaludek a něco i pro oči.

  • Standa Jirásek
    Standa Jirásek |

    26. 11. 2006 20:35

    Perfektní!!! Část brambor jsem pokapal normální olejem a část olivovým, takže každý mněl podle své chuti. Podával jsem je s "Lenochovými řízky."

  • maryhary
    maryhary |

    15. 10. 2006 21:49

    Určo vyzkouším !!!!

  • nikola wlotzková
    nikola wlotzková |

    27. 5. 2006 20:48

    no pečou se ve slupce

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    1. 5. 2006 21:45

    Jo - a sypala jsem solí a kmínem, protože jsem je dělala ke kolenu na pivě. Ladilo to:-)

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    1. 5. 2006 21:43

    Místo olivového jsem dala slunečnicový olej a byly výborné!! Dávám 1 a doporučuju:-))

  • ÁLA
    ÁLA |

    29. 3. 2006 15:17

    UŽ JSEM TO UDĚLALA DOMA A VŠEM TO CHUTNALO

  • šárka
    šárka |

    19. 2. 2006 15:19

    je to dobré a na talíři to vypadá moc dobře.dobrou chuť

  • Anonym
    Anonym |

    3. 2. 2006 23:32

    Slečna/paní Jitka asi nečte ingredience ;0(

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    1. 2. 2006 09:39

    Ano, brambory se pečou ve slupce.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    1. 2. 2006 09:28

    Zní to dobře a jednoduše, ty brambory pečeme ve slupce ?