• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Pudinkovo-švestkové koláče
Napište svůj komentář k receptu

Pudinkovo-švestkové koláče

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pudinkovo-švestkové koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,75
      hrnek mléko teplé
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce hera rozpuštěné
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1
      vejce
    • sůl
    • 1
      vanilkový cukr
    • citronová kůra trochu
  • Krém:
    • 0,75
      ml mléko
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      balíček pudinkový prášek
    • 0,50
      kg švestky

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru, promícháme a přidáme heru, kvásek a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 1/2 hodiny v teple vykynout.
2
Mezitím si uděláme krém: v mléce rozmícháme pudinkový prášek a cukr a vaříme do zhoustnutí. Necháme trochu vychladnout. Z vykynutého těsta tvoříme koláčky, na každý dáme trošku náplně a na ni přitiskneme půl švestky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Vychladlé koláčky pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 19. 8. 2009 17:39

    Ja to robím tak, že si cesto rozváľam, potriem rozpusteným maslom, a zaviniem do valčeka. Ten potom rozkrájam na kolieska, v každom urobím priehlbinku kde dám pudink a polovicu slivky. Je to veľmi dobré.

  • Eva Červenková | 8. 8. 2007 19:21

    kolac jsem delala na cely plech, dobry a chutny recept!

  • jitka Mal. | 23. 4. 2007 10:14

    Já je dělala kulaté, ale určitě jdou i zabalit. Potírat se samozřejmě mohou vajíčkem pro lesk a barvu a vláčné díky pudinku zůstanou, i když nám do druhého dne moc nezbylo.

  • Anonym | 22. 4. 2007 19:43

    Chtěla bych se zeptat zda se ty koláče dělají kulaté nebo se motají jako svatební, potírají se něčím před pečením? Jak nechat asi silné těsto? Zůstavají vláčné?

  • Jarka | 7. 2. 2007 09:35

    Jano, láká mě recept, který jste posala. Je zde rozpis surovin? Ráda jej uvítám. Děkuji

  • Jana V. | 3. 2. 2007 01:17

    Lenko,já bych to vařila jako normální pudink.Dělám něco podobného-mezi dvě vrstvy kynutého těsta dám podušená jablka s cukrem a skořicí,povrch poleju vařeným pudinkem,nejlépe vanilkovým,a navrch drobenku.Vydrží dlouho vláčné.

  • jitka Mal. | 2. 2. 2007 20:35

    Má se vařit jako pudink, špatně jsem to napsala, ale pokud se dobře rozšlehá jde to i s celým mlékem jeho jen 300ml, ale samozřejmě je lepší jak ho rozmícháte v trošce mléka a nalijete do mléka v hrnci

  • Lenka | 2. 2. 2007 19:25

    Ten krém se vaří jako normální puding nebo se to opravdu má rovnou celý puding rozmíchat v mléce. Jinak to vypadá lákavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Mléko Polohrubá mouka Pudinkový prášek Sůl Švestky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

45 minut
Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

165 minut
Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

30 minut
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

30 minut
Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Poslední sledované recepty

868
Papriková krkovice
Papriková krkovice
629
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
462
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
365
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
233
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Jeřabiny dozrávají! Podle čeho poznáte ty jedlé, na co jsou dobré a jak je chutně zužitkovat?
Jeřabiny dozrávají! Podle čeho poznáte ty jedlé,…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový nebo rakytníkový
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový,…
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když přinesete plný košík
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co…
AHA.cz Brodská u konce s dechem: DOHODA S LÉKAŘEM

Brodská u konce s dechem: DOHODA S LÉKAŘEM

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Co dělá váš partner nejraději, když je sám doma? To prozradí jeho znamení

Co dělá váš partner nejraději, když je sám doma? To prozradí jeho znamení

Blesk pro ženy Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Ženy.cz První vibrátor v 16 letech? Erotické hračky vám pomohou poznat potřeby vlastního těla

První vibrátor v 16 letech? Erotické hračky vám pomohou poznat potřeby vlastního těla

Blesk.cz Zemřel představitel Brumbála! Herec Michael Gambon bojoval se zápalem plic

Zemřel představitel Brumbála! Herec Michael Gambon bojoval se zápalem plic

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Abecedazahrady Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

  • Recepty.cz
  • Pudinkovo-švestkové koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact