Praženka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce tuk kousek másla a sádla
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle s máslem uděláme světlou jíšku (nepřipálit). Do jíšky postupně přimícháváme studenou vodu a přidáme kmín. Dáme Masox a necháme provařit, aby se ztratila chuť mouky. Ve skleničce si rozkedláme vajíčko/ka. Podle toho, jaké kousky ho chceme mít v polévce. Když velmi ztracené - přidáme trochu vody. Postupně pomalu vlijeme do polévky. Dosolíme (opepříme).

Komentáře k receptu

  • Krista Romanová
    Krista Romanová |

    9. 1. 2008 17:33

    Téhle polévce říkám šišvorcová je to jednoduchá verze. Přidáním surovina vznikne hrášková, mrkvová, pórková atd. ale vždy přidávám jen jeden druh zeleniny. Jednoduché, dobré.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    15. 11. 2006 19:53

    Tak tuhle polévku mi dělala moje babička a říkala jí Kmínová polévka. Je opravdu moc dobrá a přitom jednoduchá.